Drømmer du om et nyt badeværelse?

Har du længe gået og tænkt over, at du godt kunne tænke dig et nyt badeværelse i Frederiksberg, København eller Vanløse? Så er du kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du blive præsenteret for, hvad du skal være opmærksom på, hvis du skal have et nyt badeværelse i København & Frederiksberg.

Nyt er godt

Det er altid dejligt, når noget er nyt. Et nyt badeværelse kan bane vejen for dine indretningsdrømme. Det kan være, at du lige er flyttet i en bolig, som du skal renovere. Det kan være, at du allerede har en plan over, hvordan dit kommende badeværelse skal se ud. Et nyt badeværelse giver dig muligheden for at sætte dit eget præg på, hvordan du ønsker, at badeværelset skal se ud.

En kompliceret renovering

Badeværelset er en af de rum i boligen, hvor du ikke bare kan overlade tingene til tilfældighederne. Der er forskellige regler og retningslinjer, når der skal lavet et nyt badeværelse. Det handler blandt andet om, at du skal være opmærksom på hældningen i gulvet, elinstallationerne og vandinstallationerne. Det er ligeledes krav om, at du skal vælge de rigtige materialer.

I den sammenhæng er der relevant at kontakte en professionel, så du ved, at tingene bliver gjort ordenligt. Badeværelset er et vådrum, og ifølge Byggeloven er der forskellige regler, når det kommer til vådrum:

  • Gulve og vægge skal kunne modstå fugt
  • Samlinger, tilslutninger, gennemføringer og lignende skal være vandtætte
  • Der skal være fald mod afløbet
  • Der må ikke være rørgennemføringer i den vandbelastede del af rummet

Derfor er det vigtigt, at du får en professionel til at klare de opgaver, som du ikke selv er autoriseret til. Hvis du selv vælger at gøre det, er det ikke sikkert, at du bliver dækket af forsikringen, hvis der skulle ske en vandskade.