Sådan slipper du af med dine åreknuder

Åreknuder er en normal lidelse, som rammer rigtig mange mennesker i Danmark. Åreknuder er heldigvis ikke farlige, men de synlige blodårer under huden, der buler frem på især lårene og læggene, kan til gengæld skabe store gener i forhold til udseende.

De fleste, der er ramte af åreknuder, er godt og grundigt trætte af dem, fordi de er trælse at se på, hvorfor åreknuder kan være med til at gøre folk mere generte og tilbageholdene i forhold til at vise benene frem på en varm sommerdag.

Mange spørger derfor naturligt nok, hvad der kan gøres ved åreknuder, når de er opstået. Hvis du er en af dem, der gerne vil af med dine åreknuder, skal du kontakte en professionel behandler, som kan hjælpe dig med den rette behandling. Se her og start din åreknudebehandling med det samme.

Sådan behandles åreknuder

Første gang du kommer ind til behandling af dine åreknuder, vil du få foretaget en undersøgelse med ultralyd, der har til formål at bestemme, hvilken behandlingsmetode der egner sig bedste til netop dine åreknuder. Her bliver der bl.a. kigget på, hvilken type af åreknuder du har, samt hvor dybe de ligger i huden. I den forbindelse vil du typisk også blive inviteret på en samtale med speciallægen, der vil spørge ind til eventuelle symptomer.

Herefter er du klar til at begynde en behandling af dine åreknuder på baggrund af typen af dine problemer. Behandlingerne for åreknuder er mange og varierede, og du kan bl.a. komme til at opleve en af følgende behandlingsmetoder:

  • Radial laserbehandlinger af huden omkring dine åreknuder
  • Behandling med radiofrekvens hvor venen, der er skyld i åreknuden, fjernes ved at indsætte et kateter i venen, hvorefter dette kateter opvarmes via radiofrekvens og får kateteret til at lukke sig
  • Skumbehandling hvor skum sprøjtes ind i beskadigede vener
  • Behandling med lim
  • Behandling med flebektomi