Den bæredygtige omstilling bør ikke gå virksomhederne forbi

Selvom der ofte er fokus på privatpersoners rolle i den bæredygtige omstilling og klimakampen, er det altså også noget, der bør implementeres i virksomhedernes hverdag. For med den størrelse virksomhederne har i nutidens samfund, har de også en mulighed for at være med til at gøre en kæmpestor forskel, når det kommer til emnet global opvarmning og diskussionen om klimaet. Der er flere måder, hvorpå dette kan implementeres i virksomhederne rundt om i landet, og nogle af dem kan du læse mere om herunder.

Gør brug af miljøvenlige energikilder

Som virksomhed kan det godt blive svært at køre 100% på bæredygtig energi, især hvis virksomheden er stor, og der bliver brugt meget energi. Dog kan alle virksomheder godt gøre brug af bæredygtig energi i nogen grad, og enhver brug af denne energi er bedre end ingenting.

En af de ting I som virksomhed kan gøre, er bl.a. at sætte solceller op, som noget af jeres energi kan komme fra. På den måde bliver brugen af fossile brændstoffer til jeres energi mindsket gevaldigt, hvilket er noget af det bedste, I kan gøre for klimaet.

Benyt bæredygtige varer og produkter i virksomheden

Mange af de danske virksomheder arbejder med produktion, så det mest optimale ville være, hvis denne produktion på nogen måde kunne gøres mere bæredygtig. Det kan den heldigvis! Ved at bruge mere bæredygtige råvarer til jeres produktion, sørger I samtidigt for at gøre jeres produktion mere bæredygtigt – råvarerne er nemlig en stor andel af produktionen. Hvis I så også kan kombinere dette med den mere bæredygtige energi til produktionen, begynder det pludseligt at ligne noget.

Udover det kan bæredygtigheden også implementeres andre steder i virksomheden – f.eks. kan I benytte jer af bæredygtige pallerammer fra Jysk Palleimport, når I skal finde paller og pallerammer til opbevaring og transport af jeres produkter.