Sådan bliver du som kvinde mere miljøvenlig

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi i dag alle bør gøre en ekstra indsats for at gøre noget godt for miljøet. Det skyldes, at vi alt for længe har været alt for egoistiske for eksempel i den måde, som vi har behandlet vores klode på, når det kommer til vores meget store forbrug. Derfor ser vi i dag store klimaforandringer, og i fremtiden vil de blot tage til, hvorfor de kan have yderligere følger for de fremtidige generationer.

Netop derfor er det nu, vi skal handle – og som kvinde kan du gøre en ekstra indsats.

Gør en forskel med din menstruation

Det er for eksempel noget, der gør sig gældende, når det kommer til din menstruation. Mens den står på, er det nemlig normalt at have et stort forbrug af blandt andet bind og tamponer, idet der skal skiftes i dem jævnligt. Det betyder, at der er tale om store mængder af ressourcer, der bliver brugt på at producerer disse ting – og det er noget, der går ud over det i forvejen hårdt trængte klima. Så selvom din menstruation kan virke som en lille ting, så kan en mindre ændring gøre en stor forskel.

Brug en menustrationskop

Og her er der tale om den mulighed, der byder sig for dig i forhold til at lade være med at gøre brug af bind og tamponer. På den måde er du nemlig med til at bidrage til et lavere forbrug. I stedet bør du bruge en menustrationskop. Den indsættes blot i skeden, hvor den vil opsamle blod. Når den er fyldt, eller når du skal på toilettet, tager du menustrationskoppen ud og rengør den samt indsætter den igen, og så er den på ny klar til at sørge for, at du ikke bløder igennem. Det er derfor let, hurtigt, billigt og ikke mindst bæredygtigt.