Din guide til botox – alt, du skal vide om botox og botox behandling

Går du med tanker om at få en botox behandling? Botox er særligt kendt som behandlingsform mod rynker. Du kan nemlig reducere mimiske rynker med botox i panden, mellem brynene og omkring øjnene.

Men botox kan faktisk bruges til meget mere end det. Med botox kan du også få lavet alt fra små brynløft til svedreducerende behandlinger.

Før du får lavet en botox behandling, er det dog en god idé at læse lidt om på emnet – det er trods alt ikke noget, du kan fortryde lige med det samme. Vi har gjort det nemt for dig og samlet alt, hvad du bør vide om botox og botox behandling.

Hvad er botox – og hvordan virker det?

Botox står for botulinum toxin, som er et muskelafslappende præparat mest kendt som Botox®. Botox virker kort og godt ved at blokere de signaler, som nerverne sender til musklerne.

Det vil sige, at den muskel, der injiceres med botox, ikke kan sammentrække sig. Og det er også derfor, man bruger botox til rynker: Netop fordi rynkerne slapper af og udglattes.

En enkelt botox behandling vil have sin effekt i tre-seks måneder. Når effekten gradvist aftager, vil rynker og fine linjer komme igen.

Når du holder din botox ved lige, altså gentagende gange får botox behandlinger, vil du opleve, at effekten af botox holder i længere tid. Det sker, fordi du “glemmer”, hvordan dine muskler trækker sig sammen. Og hvis du ikke fortsat trækker dine muskler sammen, bliver rynker mindre og mindre synlige – netop fordi musklerne ikke trækker sig sammen særlig ofte eller meget.

Botox fjerner ikke din mimik

Mange mennesker frygter, at de efter en botox behandling ikke kan bevæge deres karakteristiske ansigtstræk. Det er rigtigt nok, at botox afslapper musklerne, hvor de bliver injiceret – men gør man det korrekt, kan du oftest bevare en stor del af din mimik. Derfor er det også vigtigt, du vælger en behandler, der kan lave det resultat, du ønsker.

Mange behandlere og skønhedsklinikker sørger for udelukkende at injicere botox, hvor det er absolut nødvendigt. Det gør også, at du stadig har et levende ansigt med mimik.

Botox priser – hvad koster botox behandling?

Botox priser varierer meget alt efter, hvor du får din botox behandling lavet – både på kroppen men også hvorhenne i landet. Som oftest vil priserne variere mellem 900 kroner og helt op til 6-7.000 kroner.

Øjenbrynsløft eller rynker på næsen er noget af det billigste, du kan få lavet med botox. I den dyrere ende ligger svedbehandling i armhuler, hals og pande.

Botox i panden, mellem brynene og omkring øjnene: Hvor kan du få botox?

Selvom du oftest hører om botox i panden eller omkring øjnene, kan botox bruges et væld af steder på kroppen og i ansigtet.

Du kan få injiceret botox mod rynker og fine linjer:

  • I panden, såsom glabella/bekymringsrynken
  • Omkring øjnene
  • På næsen
  • Omkring læberne

Og så kan du også bruge botox til at løfte steder i ansigtet såsom pande og øjenbryn. Slutteligt kan du få injiceret botox i armhulerne, hvis du døjer med svedgener.

Du kan føle dig tryg ved at få lavet botox i Danmark

Vælger du at få lavet en botox behandling i Danmark lovligt, kan du næsten være sikker på at være i gode hænder. Det kræver nemlig, at du er registreret som kosmetisk sygeplejerske hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Langt de fleste skønhedsklinikker har en hudlæge og kosmetiske sundhedsplejersker ansat, som alle har mange års erfaring i branchen. Faktisk skal de have en hudlæge ansat.

Før du får lavet en behandling med botox, skal du også til en forkonsultation mindst 48 timer før din behandling. Det skal, i henhold til Styrelsen for Patientsikkerhed, være hos en hudlæge.