Grunden til at du bør købe støttestrømper

Mange tror, at støttestrømper kun er til gamle mennesker eller nogle med specielle behov. Men det er langt fra rigtigt, for støttestrømper kan være en fordel af alle. Støttestrømper bruges nemlig til ”raske” ben for blandt andet at forebygge blodpropper og åreknuder. Laver du noget, hvor du er stillesiddende eller -stående i lang tid, kan de også være med til at forebygge trætte og hævede ben. Støttestrømper er altså noget, alle kan benytte for at holde dem selv friske og i gang.

Hvordan fungerer de?

Det, støttestrømper gør, er, at de strammer omkring benet hvilket vil være med til at forbedre venepumpefunktionen. Dette betyder, at blodet bliver ført lettere tilbage til hjertet. Dermed bliver blodcirkulationen øget og forhindrer, at blodet samler sig i benene. Netop derfor er det også med til at forhindre blodpropper i benene.

Støttestrømper til gravide

Der er dog nogle mennesker, som støttestrømper er en ekstra fordel for, det er blandt andet gravide kvinder. Dette er der flere årsager til. Nogle af dem er, at gravide ofte oplever kramper i lægmusklerne om natten, hævede ben og fødder og nogle gange overfladiske begyndende åreknuder. Disse ting skyldes, at venerne kommer på overarbejde, da de bliver udsat for næsten dobbelt så meget blod, som skal transporteres tilbage under en graviditet som normalt. Det øgede pres på venerne kan også være påvirke blodcirkulationen. Derfor er det en god ide med støttestrømper til gravide, da de vil kunne være med til at modvirke nogle af disse problemer. Samtidig mindsker de også risikoen for åreknuder senere i livet.

Snak med en professionel

En god ting, når du skal købe støttestrømper i alle former, er dog at tage kontakt til de professionelle, som Bandagister, som kan hjælpe og vejlede dig til, hvilke du skal vælge. Det er nemlig vigtigt, at du får den helt rigtige størrelse, hvis de skal virke optimalt.