Guide: Kom godt igennem en skilsmisse

En skilsmisse tænker folk ofte ikke sker for en selv, men for naboen. Sådan er det desværre bare ikke altid, og nogle gange bliver en skilsmisse en realitet. For at et forhold kan fungere kræver det en gensidig kærlighed, hvilket ikke altid er aktuelt. Det er derfor vigtigt, at du kommer godt igennem skilsmissen, så både voksne og børn får en bedre oplevelse i en svær tid.

Giv børnene plads

At fortælle børnene, at I skal skilles, er eller var måske en mundfuld. Hvilken måde er den rigtige at sige det på? Ofte kan børn ikke læse, når forældrene skændes eller fornemme en skilsmisse. Børn har derfor mange spørgsmål og er frustrerede. Du skal derfor sørge for at rumme dine børns følelser og have en åben dialog med dem. Alle reagerer forskelligt på skilsmisser, og du skal derfor være klar til at håndtere reaktionen.

Konflikter

Konflikter imellem partnerne er ofte det, som leder til en skilsmisse. Konflikterne stopper ikke efter en skilsmisse, men kan vare ved. Mange spørgsmål skal der tages stilling til bl.a. angående bolig, økonomi og børn. Beslutningerne, som tages skal være fornuftige og ikke tages på baggrund af følelser.

Du kan derfor kontakte en advokat Herning eller finde en advokat i din lokale by. Et advokatfirma, som bl.a. stiller advokater til rådighed for dig, er brunsgaard. Ved at hyre en advokat er du sikret, at skilsmissen forløber mere smertefri, og du kan fokusere på børnenes behov, da advokaten tager sig af de praktiske opgaver.

Hvis du føler, at konflikterne påvirker din hverdag, kan du søge hjælp hos en psykolog eller terapeut. Herved har du mulighed for at sætte ord på dine følelser og oplevelser, og dermed få dem behandlet. En skilsmisse er ikke altid let, og kan pludseligt banke på din dør. Det kræver derfor, at du passer på dig selv i den store omvæltning.