3 gode grunde til at finde en strygefri skjorte til herre

Skal du finde en strygefri skjorte? Eller vil du hellere have en krølfri skjorte? I denne korte artikel giver vi dig tre gode grunde til at finde en strygefri skjorte, og hvordan du får den til at holde i lang tid. Find ud af mere herunder.

Undgå at stryge din skjorte med en strygefri skjorte

Tager du skjorte på hver dag? I så fald har du også stået med strygejernet mange gange og ofte i lang tid. De seneste års teknologiske fremskridt har gjort det muligt at lave tøj, der opfylder nogle helt bestemte kriterier. Det er en strygefri skjorte, som nu har gjort livet nemmere. Vi ser nærmere på, hvad den kan i forhold til andre skjorter og dernæst giver vi tre gode grunde for, hvorfor du skal købe en strygefri skjorte.

Forskellen på en strygefri skjorte og krølfri skjorte

Strygefrie skjorters vil altid være mere modstandsdygtige end krølfri skjorter. Stoffet er simpelthen blevet overfladebehandlet mere, end de krølfri skjorter er blevet. Det gør også at prisen på strygefri skjorter er en anden end krølfri skjorter.

Tre gode grunde til at finde en strygefri skjorte

  1. Materialet blokerer væsker
  2. Den kan holde i mange år
  3. Du undgår at stryge den

Materialet blokerer væsker

Skjorteproducenten bruger en særlig metode til at forbedre stoffets strygefrie egenskaber, det kaldes også: “finishering”. I denne proces bliver det vævede stof overfladebehandlet med forskellige materialer, så det opnår egenskaber, der får stoffet til ikke at krølle. Samtidig får det en flot finish og glans over sig. Det danner en overflade på skjorten, så særligt væsker ikke trænger ned i bomulden. Trak der væsker ned i bomulden, ville skjorten blive krøllet, fordi bomuld trækker sig sammen og filtrer, når det bliver vådt.

En strygefri skjorte kan holde i mange år

Ligesom meget andet tøj kan de strygefri skjorter, ved den rigtige pleje, få et langt og funktionelt liv. Det gælder altså om at pleje den godt. Dine strygefri skjorter kan holde i lang tid, hvis du blandt andet bruger lav centrifugering i din vask.  Efter vask er det – lige meget hvilken type skjorte du har – en god idé at hænge dine skjorter op på en bøjle, så cellulosen i bomuldsfibrene kan rette sig ud og blive tørre.

Du undgår at stryge den

Vi har selvfølgelig gemt den mest indlysende grund til sidst. Du behøver nemlig ikke at stryge en strygefri skjorte. Men vær stadig opmærksom på, at selvom der står, at den er strygefri, så er den ikke 100% strygefri. I begyndelsen er den, men i takt med dit brug bliver overfladebehandlingen brugt. Du skal i så fald være nøje med, hvordan du plejer og passer den. Jo dyrere en strygefri skjorte er, desto bedre er den. Det kommer meget an på, hvor mange lag stoffet er blevet lagt i, og dermed også hvor resistent det i virkeligheden er.

Yderligere inspiration til at finde strygefri skjorter til mænd

Savner du inspiration til at finde forskellige strygefri skjorter? Kom ned i en af Tøjekspertens butikker og find masse eksempler på strygefri og krølfri skjorter i mange forskellige pasformer og farver.