Hvordan finder man det billigste og det bedste boliglån

Det er ofte meget svært for den almene forbruger at vide hvordan man vælger det bedste boliglån, herunder hvordan man faktisk definerer det bedste boliglån.

For de fleste vil det billigste boliglån også typisk være lig med det bedste boliglån. Det er meget naturligt, da praktisk alle banker sammensætter deres boliglån på samme måde. I et vist omfang.

Ofte vil der derfor ikke være den store forskel – udover prisen naturligvis. Prisen kan variere meget alt efter hvilken bank, der sammensætter lånet.

Af den årsag er det faktisk oftest mere besværligt end man skulle tro at finde frem til det billigste boliglån og det er bestemt meget mere besværligt end det faktisk bør være.

Der forefindes naturligvis en stor portion af portaler på internettet, hvor man kan sammenligne boliglån for landets mange banker.

Det kan være portaler som; mybanker.dk, laaneberegneren.dk, raadtilpenge.dk osv.

Disse simple sammenligninger kan give de fleste en god fornemmelse af, hvilke banker der på nuværende tidspunkt tilbyder det billigste lån.

Til trods for disse portaler, er det dog ofte rigtig svært for den enkelte at foretage en fornuftig sammenligning af to eller flere lån. Det er på grund af, at udformning af lånet, herunder hvorledes renter, udgifter mm. angives kan variere fra bank til bank. 

Af den årsag blev ÅOP indført (Årlige omkostninger i procent).

ÅOP er uden tvivl den hurtigste og nemmeste måde man kan foretage en simpel sammenligning på.

ÅOP er en økonomisk måleenhed, indført politisk i forbindelse med markedsføring af lån.

Måleinheden blev inført for at skabe overblik over et kaotisk lånemarked, der var alt for svært at gennemskue for den almene forbruger.

ÅOP’en udregner de reelle årlige omkostninger ved at optage et lån, inklusiv renter og gebyrer.

På denne måde kan enhver hurtigt og nemt sammenligne to eller flere lån op mod hinanden og bruge denne information som led i deres kontakt med de respektive banker.

Alt herefter vil være en direkte samtale/møde med en bankrådgiver fra ens udvalgte banker for at finde frem til det lån, som matcher bedst ens egne forventninger og økonomiske formåen.