Gode tips til at gøre din stue mere afslappende og hyggelig

Stuen i dit hjem skal være et sted, hvor du kan trække dig tilbage og slappe af. Det skal være et sted, hvor du føler dig godt tilpas, og hvor du kan sætte dig hen efter en lang arbejdsdag el.lign. Hvis ikke du synes, at din stue lige nu lever op til at være både afslappende og hyggelig at være i, kan du her få nogle tips til at rette op på det.

Investér i en behagelig sofa

Selvom det har meget at sige, hvordan du indretter din stue, er det vigtigste i bund og grund, at du kan læne dig tilbage i en god sofa. Derfor er det helt sikkert værd at gå på jagt efter en behagelig sofa, hvis ikke du allerede har det. Komforten er altid det vigtigste, når det handler om valg af sofa. Den skal naturligvis helst falde i din indretningssmag, men det er vigtigt at huske på, at du skal kunne nyde at ligge og sidde i den i lang tid ad gangen. Skal der være plads til flere i din sofa, kan du f.eks. gå efter en u sofa.

Mal dine vægge i nye farver 

Når du gerne vil gøre din stue mere hyggelig, kan du overveje at male én eller flere vægge. Hvide vægge er sjældent det, der giver allermest stemning og hygge til et rum. Når du maler én eller flere vægge, kan det give lidt en ”hule-stemning”, som er hyggeligt i en stue. Du kan gå efter lige præcis den farve, som du godt kan lide, om det så er en neutral beige eller en frisk lyserød. Det giver samtidig noget karakter og personlighed til rummet.

Indret med behagelige tekstiler

Hvis der er noget, der er afslappende og hyggeligt, så er det diverse former for tekstiler. Det gælder f.eks. sofapuder, plaider, tæpper til gulvet, lange gardiner m.m. Det er den slags ting, der giver noget varme til rummet. Der er intet som at kunne læne sig tilbage i sin sofa med en lækker, stor plaid blandt en masse bløde puder. Det gør bare noget helt specielt for stemningen.

Hvis du savner farve i din indretning, er det også en god måde at få det ind på. Du kan nemlig bare købe puder, tæpper, gardiner m.m. i alle de farver, som du godt kan lide og bliver glad af at kigge på.

Gå efter den rette belysning

Når det handler om stemningen i et rum, har belysningen helt vildt meget at skulle have sagt. Det er slet ikke ligegyldigt, hvilke lamper du vælger til din stue. Hvis du gerne vil skabe en varm og hyggelig stemning, skal du gå efter nogle mindre lamper, som kan være rundt omkring i rummet. Desuden skal du gå efter nogle pærer til dine lamper, som er til den varmere side. Det er som regel mere hyggeligt end et koldt og skarpt lys. Det kan være svært at finde de rette pærer, så det er nemmest, hvis du prøver dig frem.