I regn og slud skal junior ud – sådan vælger du regntøj til børn

Regntæt tøj er noget af det mest essentielle overtøj i børnegarderoben. Når de små vil ud og lege, er der ikke noget, der bør stoppe dem. Heller ikke hvis det regner. Dog kan de selv have svært ved at reagere på, når de bliver våde og kolde, og derfor er det vigtigt, du klæder dem rigtigt på, så de kan holde sig tørre og varme under hele legen. Hvordan vælger man så noget godt regntøj? Skal det være både smart og praktisk? Læs mere her og find ud af, hvad du skal købe af regntøj til dine børn.

Hvilken type skal det være?

Skal man købe et helt sæt? En jakke eller frakke? Skal der være for i, eller bliver det for meget? Det bedste råd er, at du skal gå efter noget helt almindeligt regntøj her. Og så skal det være et helt sæt, så barnet ikke bliver gennemblødt på benene. Se for eksempel dette gode udvalg af regntøj til børn.

Det er ikke så smart at gå efter et sæt regntøj med et tykt for i – medmindre det kan tages ud. Hvis regntøjet er for varmt, kan det ikke bruges til forårs- og sommerregnen. Derfor er det bedre at have et sæt termotøj eller nogle andre lag, du kan give dit barn på indenunder sit regntøj.

Sparetip

Børn vokser utrolig hurtigt ud af sit tøj igen. Derfor kan det være, du kan lave en “arveordning”. Det er perfekt, hvis du har flere børn, for så kan de ældste lade de små “arve” noget af det gamle. For eksempel bliver overtøj sjældent slidt, før det er for småt. Det kan også være du har en ven eller kollega med et barn, der er lidt ældre end dit – eller omvendt. Det er både billigere og mere bæredygtigt.