Lav lækker mad i naturen med en gasbrænder

Vi kan vist roligt konstatere, at den danske sommer endelig er over os, og det skal vi nyde så længe, den varer. Skal du på en kortere overlevelsestur, så er en gasbrænder et rigtig godt redskab at have med til madlavningen. Derudover kan den også bruges til at koge vand til the og kaffe, så du ikke kommer til at mangle noget til eftermiddagshyggen. Hvis du gerne vil gøre det så nemt og let som muligt for dig selv på turen, så anbefaler vi, at du medbringer frysetørret mad. Frysetørret mad kan nemlig nemt tilberedes over gasbrænder blot ved tilsætning af kogende vand. På blot 10 minutter kan du have et lækkert varmt måltid, som både smager godt og mætter rigeligt. Udover luksussen ved at kunne lave et godt varmt måltid, så er maden faktisk også helt essentielt for overlevelse i form af at få nye kræfter både fysisk og mentalt. Maden er nemlig den vigtigste energikilde, og det er vigtigt, at du får noget nærende, som fylder dine depoter op, så du er klar til endnu en dag på din overlevelsestur. Frysetørret mad smager faktisk meget bedre end, hvad man lige tror. Det er også nemt at have med, i stedet for at skulle pakke en masse forskellige ingredienser.

Sådan laver du mad med en gasbrænder:

Er du endnu ikke garvet outdoorentusiast og med det samme tænker, at det er besværligt at lave god mad i det fri, så frygt ej! Du får nedenfor en guide til, hvordan du nemt kan kokkerere et lækkert måltid mad med en gasbrænder.

 1. Du starter med at sætte din gasbrænder med en lille gryde op
 2. Derefter fylder du gryden med den rette mængde vand, som du skal bruge
 3. Sæt vandet til at koge – det tager blot et par minutter
 4. Mens du venter på, at dit vand koger, forbereder du din frysetørrede mad
 5. Start med at rive posen op ved indsnittet og fold bunden ud, så den kan stå stabilt
 6. HUSK at fjerne fugtfjerneren, hvis der er sådan en i posen
 7. Når dit vand koger, tager du det af gasbrænderen og hælder i din frysetørrede mad efter instrukserne på posen
 8. Rør godt rundt så posens indhold er blandet godt med det kogende vand
 9. Luk posen og lad indholdet trække i cirka 10 minutter
 10. Imens du venter på, din mad bliver færdig, kan du bruge resten af det kogende vand til at lave dig en kop varm kaffe, kakao eller the
 11. Når de 10 minutter er gået, lukker du forsigtigt posen op og rører godt rundt
 12. Din mad er nu klar, og du kan nemt spise direkte af posen, så du ikke skal tænke på for meget opvask efterfølgende