Flere voksne lider af tandlægeskræk 

De færreste snakker højt om problemet, da det kan være et sårbart emne. Derfor ender mange med at være bange i smug, og undlader at besøge tandlægen til de sædvanlige tjek i flere år. Det kan i værste tilfælde ende i tandproblemer med store smerter. Tandlægeskræk er både en pine i sig selv, men kan også give dig alvorlige piner i munden. Derfor er det vigtigt, at du er godt informeret om, hvordan du kan få trukket tandlægeskrækken ud med roden! 

Hvorfor får man tandlægeskræk?

Ofte udspringer en skræk for tandlæger i barndommen. Mange børn er bange for både læger og tandlæger, fordi deres udstyr ser smertefuldt og farligt ud. En voksen med tandlægeskræk har derfor højst sandsynligt fået et traume i en tidlig alder, som nu forfølger dem. Heldigvis er det muligt at komme skrækken til livs, hvis man vælger den helt rigtige tandlæge i Aalborg. Det kan svare sig at opsøge de rigtig hænder til opgaven, også selvom kunden skal køre et stykke for det.

Få kontrol over din tandlægeskræk
Fra naturens side er vi mennesker skabt til, at vi undgår ting, som vi er bange for. Det kan føles rart og trygt, men faktisk gavner det os ikke i længden. Dét at undvige en frygt skaber grobund for, at vi mennesker kommer til at frygte problemet endnu mere. Derfor skal vi tage hånd om problemerne, så vi oplever kontrol. Det behøver vi heldigvis ikke gøre alene, fordi nogle tandlæger er eksperter i at hjælpe dig af med din tandlægeskræk. Med deres store erfaring kan de skabe trygge rammer, så du vil opleve at skrækken langsomt forsvinder med tiden. De trygge rammer kan blandt andet blive skabt i tandlægehusets indretning, hvor der bliver afspillet beroligende musik. Derudover er det vigtigt, at du gør tandlægen opmærksom på dit helt normale problem, så de hjælpe dig ud af din skræk for tandlæger.