Sådan kan du spare på varmeregningen

For en gennemsnitlig husejer kan der være mange penge at spare, hvis husets varmeforsyning er af en nyere og energirigtig type.

Fossile brændstoffer har længe været udskældte af både forbrugere og miljøbevidste. Det skyldes, at fossile brændstoffer, som er udledt fra gas, kul, olie m.m., efterlader et kraftigt CO2-aftryk – samtidig med at det er dyrt at varme boligen op med!

Besparelser for den typiske familie

Den typiske familie på fire personer kan se frem til en stor besparelse ved at få bedre styr på opvarmningen af hjemmet. Alene kan et skifte fra en ældre varmekilde til en moderne ofte resultere i en årlig besparelse på 4-6000 kroner.

Der er naturligvis en investering forbundet med at skifte til f.eks. jordvarme, pillefyr (læs mere her) eller solenergi, men de kan alle hjælpe til besparelser på sigt. Husk desuden at der er tilskud ved energirenovering, hvilket skal medtages i den overordnede beslutning, hvis du overvejer at skifte varmekilde.

Skifter du både varmekilde og efterisolerer, så hjemmet lever op til anbefalinger for 2020, kan der være endnu større gevinst at hente. En besparelse på op til 10.000 kroner er ikke urealistisk, hvis du både skifter fra en ældre opvarmningskilde og samtidig får efterisoleret, så varmen bliver i huset.

Gør noget godt for miljøet

Det er ikke kun din egen økonomi, som får glæde af investeringen i en nyere opvarmningsform. På Lekea.dk kan du købe træpillefyr, hvilket er blevet et populært valg i den danske befolkning. Foruden pillefyr med automatisk indtag, er fyret nemlig baseret på at fyre med træpiller.

Træpiller er meget tæt på CO2-neutrale, da et træ renser lige så meget CO2 i dets levetid, som det afgiver ved afbrænding.

Desuden er vi selvforsynende af træ, da vi dyrker store områder skovområder i Europa.

Træet er med andre ord en god kilde, som skåner miljøet for meget udledt CO2, samtidig med at det er billigere at fyre med for forbrugeren.

Bemærk desuden, at træpiller ofte er et restprodukt fra når træet allerede har været anvendt til f.eks. møbelproduktion.

Det sikrer i mange tilfælde, at træets anvendes uden at der opstår spild.