5 gode råd: Sådan undgår du at blive snydt, når du køber bolig

Der er mange faldgruber, du skal navigere udenom, når du planlægger at købe ny bolig. Hvis du ikke er grundig, risikerer du at få en stor ekstraregning. Her får du 4 gode råd til, hvordan du undgår at blive snydt, når du investerer i ny bolig.

For de flestes vedkommende er et boligkøb den største investering, der vil blive taget i løbet af livet. Af samme grund er det vigtigt at forberede dig godt, så man ikke ender med at blive snydt. Herunder finder du 4 punkter, du bør være opmærksom på, når du skal købe en bolig.

#1: Sørg for, at tilstandsrapporten er korrekt

Du vil altid modtage en tilstandsrapport i forbindelse med køb af et nyt hus. Det er vigtigt, at du er grundig, når du læser den igennem. Selvom noget står i tilstandsrapporten, er det dog ikke altid, det er ensbetydende med, at du kan stole på det.

Derfor bør du altid selv gå de ting, der står i rapporten, igennem efterfølgende. Kun på den måde kan du vurdere, om tilstandsrapporten stemmer overens med virkeligheden. Det kan eksempelvis vise sig, at der er problemer med vand- og fugtskader, at taget er af ældre dato eller lignende.

Alle for nævnte eksempler kan ende med at koste dig dyrt, hvis du ikke er opmærksom på det. Du kan klage, hvis det viser sig, at der er noget, der ikke matcher tilstandsrapporten, når du har skrevet under, men i langt de fleste tilfælde vil det kræve, at du hyrer en boligadvokat.

#2: Få en anden til at vurdere huset

Når først, du er blevet vild med en bolig, kan du nemt komme til at se igennem fingre med småting, der måske ikke er, som de burde være. Det kan føre til dyre fejl, der i sidste ende vil komme til at koste mange penge, fordi du ikke har lagt mærke til dem eller bagatelliseret dem.

Derfor er det en god idé at få en second opinion fra en ven eller et familiemedlem, der ikke er følelsesmæssigt involveret i boligen. Det kan være en god idé at vælge en, der har en håndværksmæssig baggrund, hvis du har sådan en i dit netværk.

#3: Brug en køberrådgiver

Hvis det er første gang, du skal købe en ejendom, er det en god idé at alliere dig med en køberrådgiver, der kan tage dit parti på samme måde, som ejendomsmægleren tager sælgers parti. Som førstegangskøber kan det være nemt at glemme, at ejendomsmægleren faktisk udelukkende er interesseret i at sælge boligen, hvorfor han eller hun måske ikke er den bedste person at stole blindt på.

Derfor bør du altid konsultere en køberrådgiver, der kan hjælpe dig med at tjekke at alle rapporter og juridiske dokumenter er udført korrekt, så du ikke ender med at skulle betale flere penge på et senere tidspunkt. Det vil give en ro i maven, som er en fordel, når du skal købe bolig for første gang.

Hvis du er i tvivl om, hvad en køberrådgiver kan hjælpe dig med, eller hvad det koster at hyre en, kan du finde mere information om køberrådgivning i forbindelse med huskøb hos NEMADVOKAT.

#4: Undersøg, hvad du må ændre

Det kan være skræmmende at købe hus for første gang, da hele processen kan føles meget kompliceret. Samtidig kan det være, at der er nogle ting ved din nye bolig, der skal ændres, så den kommer til at være præcis, som du gerne vil have den.

Måske ved du allerede nu, at du gerne vil have en tilbygning. Hvis det er tilfældet, bør du altid undersøge lokalplanen, da der kan være restriktioner for, hvad og hvor meget du må opføre. Hvis ikke dine drømme stemmer overens med lokalplanen, kan det være, at du skal kigge efter en anden bolig.