Find dit nye hjem

Er dit lejemål blevet opsagt, står i overfor familieforøgelse, eller ønsker i blot at bo i en anden type bolig? Der kan være mange forskellige grunde til, at man står overfor en flytning. Men de fleste har prøvet det op til flere gange, og det kan være en hård følelse, at skulle rive teltpælene op, og skabe et hjem et helt nyt sted. Derudover kan det være hårdt for økonomien at flytte, og derfor er der god grund til at overveje forskellige muligheder.

Tænk langsigtet

Det kan være en dyr fornøjelse at flytte, og det kan virkelig give knas med økonomien, hvis man ikke tænker sig om og tænker langsigtet.

Derfor er det en god idé at overveje de forskellige muligheder, man har, når man skal finde et nyt hjem. Det kan være, at man planlægger at flytte til en anden by, hvis man får et nyt arbejde, eller at man planlægger en familieforøgelse inden for et par år. Folks forskellige livssituationer har alt at sige, når det kommer til, hvilken boligtype, man skal vælge.

Det er eksempelvis en god ide at overveje, om man bør kigge efter et lejemål med flere værelser og måske endda en investering i en ejerbolig, hvis man planlægger en familieforøgelse inden for et par år.

Det kan også være, man går med overvejelser om at flytte til en anden by inden for kort tid, hvorfor en kortvarig leje måske vil være den mest optimale løsning.

Eje, leje eller andel?

Er du i tvivl om, om det næste hjem skal være en lejebolig, en ejerbolig eller andelsbolig, så er det en god ide, at undersøge, hvilke fordele og ulemper de forskellige muligheder har.

Den åbenlyse fordel ved at eje en bolig er naturligvis, at det er dit helt eget hjem, som du selv bestemmer over. Derudover kan investeringen fungere som en slags opsparing, og du betaler dermed kun penge til dig selv. Hvis du vælger at leje en ny bolig, kan du se frem til ikke at have ansvar for udvendig vedligeholdelse, den lavere indflytningsudgift samt muligheden for at flytte med opsigelse, og dermed ikke være afhængig af et salg. Vælger du mellemtingen i form af en andelsbolig, får du en billigere bolig end hvis du vælger ejerbolig, og der er ingen ejendomsværdiskat.

Der er selvfølgelig også forskellige ulemper tilknyttet de forskellige boligtyper, og de er også værd at undersøge, før man kaster sig ud i beslutningen.

Vær opmærksom på din kontrakt

Uanset hvilken af ovenstående løsninger, du vælger, er det vigtigt at læse kontrakten godt og grundigt igennem. Ved leje kan du risikere at blive snydt i forbindelse med opsigelse, vedligeholdelse og depositum, hvis du ikke for at undersøger disse. Få eventuelt en jurist til at kigge de forskellige punkter igennem, så du undgår at betale mere end højst nødvendigt. Depositum er ofte én af de svære poster at få råd til, og hvis du ikke har tilstrækkeligt overskud på kontoen til at betale depositum ved indflytning, kan du optage et minilån, som giver dig penge nu og her, og som du kan betale tilbage, når du ønsker.