Vær sikker på at træffe de rigtige valg, næste gang du skal have ny bil

Et bilkøb er en stor ting, og det er derfor også noget, der kræver en del overvejelse – det er nemlig vigtigt, at du træffer det helt rigtige valg, da det er noget møg at fortryde bagefter. Nogle af de beslutninger, der skal træffes, er blandt andet hvilket mærke, bilen skal være og hvilken måde bilen skal købes på – altså om den skal købes eller leases. De forskellige muligheder har nogle forskellige fordele og ulemper, og det er altså dem du skal tage stilling til, når du skal have en ny bil.

Mærke og type

Inden du begynder at tænke over, hvilken form for køb og aftale der skal være omkring din nye bil, er det måske meget smart at finde ud af, hvilken bil du gerne vil have. Der er flere måder at gå til denne beslutning på:

  • Det kan være at du er loyal til et enkelt mærke, og altså ved, at den nye bil også skal være derfra. Så gælder det om at finde ud af, hvilken type bil det skal være – altså skal det være en lille mikrobil, en SUV eller en stationcar.
  • En anden mulighed er, at du kigger på bil ud fra dine behov – at du altså ikke allerede har et bestemt mærke i tankerne, men at du går ind i biljagten med et fuldstændigt åbent sind, og bare gerne vil have den bil, der bedst opfylder dine krav. Det kan f.eks. være at den skal have fem døre, eller at det allerhelst skal være en hybridbil.

Køb eller leasing?

Når du har fundet ud af, hvilken bil du gerne vil have, kommer den næste beslutning: Skal du købe bilen, så den rigtig er din, eller skal du vælge at lease den, så den kun er din i en periode. Købet er et optimalt valg for dig, der ved, at du gerne vil beholde bilen i lang tid. Så giver det god mening at vælge at købe bilen helt, så du kan have den, så længe du har lyst til. Er du derimod mere til leasing, hvor du ”låner” bilen fra leasingfirmaet i en periode, skal du faktisk træffe endnu et valg – for det findes flere former for leasing du kan vælge imellem:

  • Flexleasing: Et rigtig godt bud til dig, der gerne vil have en lidt dyrere bil, f.eks. flexleasing af en Audi. Med denne metode undgår du at betale den fulde registreringsafgift, og betalingen er delt ud i rater – på denne måde kan du få mere bil for pengene. Det er både muligt at få flexleasing privat, men flexleasing erhverv er også en mulighed. Et sted du kan læse om flexleasing er f.eks. på https://specialcars.dk/.
  • Split-leasing: Denne metode er smart for dig, der f.eks. gerne vil have en cabriolet til om sommeren, og en lidt mere robust bil som f.eks. en SUV e.l. om vinteren – her ”splittes” leasingen nemlig, så du lease forskellige biler i forskellige perioder af året.