Din dressurhest fortjener det bedste

Dressurridning kræver et helt særligt bånd mellem rytter og hest. I skal være helt enige om, hvad I gør, og I skal begge to føle jer trygge ved hinanden. Båndet forudsætter især, at både hest og rytter har det godt undervejs. Og det er ikke altid så ligetil, fordi dressurridning er meget krævende af hesten og dens ryg. Når du ridder dressur på din hest, hopper du hele tiden, og selvom din hest er stærk og gerne vil bære dig, kan det være enormt hårdt for dens ryg. Derfor er det vigtigt, at du sørger for, at det bliver den mest behagelige oplevelse for hesten. Sådan bliver den også mere tilpas, og I bliver begge bedre, når I ridder dressur.

Underlaget absorberer stødene

Der er noget særligt mellem dig og din hest, når du ridder dressur. Udover jeres bånd, er der også et dressurunderlag, som sørger for, at hesten ikke får smerter af alle de stød, der kommer, når du ridder. Forkæl din hest med et lækkert og komfortabelt dressur underlag. Med et lækkert dressurunderlag giver du din hest endnu mere lyst til at komme med dig ud at øve. Det gør jeres træning til den oplevelse, I begge to fortjener.

Rid med bid

At ride dressur kræver ofte mere udstyr end et lækkert dressurunderlag. Det gælder også for biddet. Du skal sørge for, at din hest har et bid, der er komfortabelt for den. Noget, den kan lide. Et dressurbid er ofte et meget komfortabelt bid, og det kan være en fordel at finde et, der er anatomisk formet. Det vil sige, at biddet buer en lille smule, så det basser helt perfekt til hestens mund. Biddet skal gerne give hesten mulighed for at synke – så har den det bedst. Kig derudover efter et bid, der er blødt i din hests mund.