Skal du købe ny seng? Så læs med her!

Det kan være en hel videnskab i sig selv, at skal ud og investere i en ny, god seng – og udbuddet er bredt. Derfor får du her nogle gode råd, når du skal afsted for at købe en ny seng.

Først og fremmest er det værd at vide, at der ikke findes én seng, som er bedst for alle – dette er forskelligt alt efter, hvilken kropstype du har, samt hvilke krav du har til din seng. Hvis du er lille og rund, vil du typisk have behov for en lidt hårdere madras – men hvis du er høj og slank, har du oftere brug for en blød madras.

Desuden kan det være en god idé at gå efter en madras, som har indbygget zoneinddeling, hvis du har former såsom brede hofter og en fyldig bagdel. På denne måde kan din rygsøjle ligge vandret når du sover, hvilket kan hjælpe dig til at undgå rygproblemer for fremtiden.

For nogle kan det være smart at investere i en kontinentalseng, hvilket der også findes en del reklame for rundt omkring. En kontinentalseng er bygget op af flere lag, typisk tre, hvor en boxmadras udgør bunden af sengen, en springmadras ovenpå og øverst en topmadras.

Når du skal vælge en topmadras, er det vigtigt at du vælger en, som passer til din kropstype. En topmadras lavet af latex er anbefalelsesværdig, da den har en god fasthed. En sådan topmadras kan give dig god støtte, fordi den er todimensionel, mens madrassen er trykaflastende. Det kan også være en god idé at vælge en topmadras af memory skum, som justerer sig alt efter din krops vægt samt former sig efter din krops facon ved hjælp af kroppens egen varme. Dette gør at din krop synker behageligt ned i madrassen i de områder, hvor der er ekstra belastning, for eksempel ved hofte og skuldre.