Bekæmp stressen med strikkepinde

Danskernes mentale helbred har måske aldrig været så stort et emne, som det er nu. Forskellige kortlægninger af særligt ungdommens psyke viser et nedslående billede. Rigtig mange danskere har nemlig svært ved at klare hverdagen, de har ganske enkelt har ondt i livet. Heldigvis har politikerne lovet at gøre noget ved problemet, og mange partier kræver i dag flere penge til psykiatrien. Men mens vi venter på en finanslov, så det danske sundhedsvæsen kan blive opdateret, kommer der her et par bud på, hvordan man kan gøre hverdagen lidt mere overskuelig for sig selv.

Find strikkepindene frem

Det virker utroligt banalt, men håndarbejde, som for eksempel strikning, kan i mange tilfælde have en gavnlig effekt på stress og andre lidelser. Der er på ingen måde nogen, der påstår, at stress kan strikkes væk, men det kan være en god måde at komme helt ned i gear på og distrahere sig selv. Når man koncentrerer sig om et indviklet mønster eller skal overveje en vild farvekombination, er der trods alt mindre hjernekapacitet til rådighed til at tænke på problemer. Der kan også være noget næsten meditativt over at se sweateren eller halstørklædet vokse sig større. I en hverdag, hvor det ellers kan være svært at overskue tingene, kan det være en rar følelse at kunne skabe noget selv.

Start i det små

Strikning skal være en hyggelig og givende beskæftigelse, så det duer ikke at starte for hårdt ud, hvis man ikke har prøvet det før. Gå hellere i gang med nogle små, overskuelige projekter, og så kan du altid lave den eksperimenterende uldkjole en anden gang. Strikkebøger kan nemt lånes på biblioteket, og så kan man for eksempel købe noget godt Lana Grossa garn og begynde. Strik de lækreste trøjer med Cool Wool garn fra Lana Grossa, der blandt andet forhandles hos butikken Stof & Sy.