Sådan gør du dit juletræ personligt

Som bekendt varer julen lige til påske, men måske burde man nærmere sige, at julen starter i september og først slutter et godt stykke inde i januar. Visse butikker har allerede haft gang i julepyntssalget siden først på efteråret, og det ser nærmest ud af at starte tidligere og tidligere hvert år. Måske føler du dig næsten kvalt i fede julemænd og sukkersøde engle, når december endelig kommer, men bare rolig – der er altså måder, hvorpå du kan gøre julen til helt din egen.

Led efter julepynten nye steder

For det første er det vigtigt at pointere, at der altså er andre steder at finde julepynt end i traditionelle dagligvarebutikker. Onlinebutikker eller mere specialiserede butikker er ofte stærke på den unikke julepynt – man kan finde alt fra glitrende ølkrus og artiskokker af keramik til julekugler i mange varianter. Ens juletræ behøver altså ikke nødvendigvis at ligne noget fra en gammel, amerikansk juleklassiker. Den kan sagtens blive lige så vild, personlig og anderledes, som du ønsker dig.

Det hjemmelavede

Den sjoveste måde at skabe dit helt eget juletræ er selvfølgelig at gribe til saks og limstift og lave julepynten selv. Det behøver på ingen måde at blive perfekt, et par skæve kanter gør det kun endnu mere charmerende og unikt. Hvis du vil gøre det på en lidt anderledes måde, kan du f.eks.:

  • Klistre billeder af familien på klassiske runde julekugler. Resultatet bliver helt sikkert mindeværdigt.
  • Lave flotte perleplader. Det er særligt hyggeligt, hvis der er børn i familien, og pladerne skal nok tilføje dit juletræ noget stemning.
  • Eksperimentere med nål og tråd. Det behøver ikke at være særligt avanceret, og et julehjerte i stof kan være rigtig fint og anderledes.

Uanset om du er julehader- eller entusiast kan det i hvert fald ikke skade med lidt kant til juletræet. Hold dig endelig ikke tilbage!