Overvejelser inden I flytter sammen

Økonomi, personligt forbrug, rengøring og oprydning er ikke drømme-emner at vende med sin nye partner, men gør det alligevel inden I flytter sammen

Der er ikke noget mere skønt end at være forelsket! Når kroppen er fyldt amoriner, kan man hurtigt komme til at tænke lidt ulogisk og forhastet. Man har lyst til at være sammen med sin nye partner konstant og derfor kan snakken om at flytte sammen også meget hurtigt komme på tale, hvis man er meget ramt af amors pil.


Selvom det kan lyde romantisk at dele adresse og bolig med sin kæreste, selvom man ikke har kendt hinanden særlig længe, så er det alligevel en god idé at overveje nogle af de praktiske aspekter, som ellers kan blive skyld i stor frustration og mange skænderier.

Hvis I har lyst til at tage springet og købe en bolig sammen, er en af de første skridt at kigge på boligfinansiering, men inden da så tag lige en alvorlig samtale om de kedelige emner økonomi og rengøring. Så sikrer I jer, at der ikke kommer nogle ubehagelige overraskelser efterfølgende.

Snak åbent om jeres økonomi og forbrug

Af en eller anden grund så kan økonomi være et meget penibelt emne at tale om. Selvom du er sikker på, at du kan tale med din nye partner om alt, så prøv alligevel at tale om økonomi, inden I kaster jer ud i at flytte sammen. Vær åbne og ærlige omkring hvor meget i hver især tjener, hvor stor andel af jeres løn I gerne vil bruge på faste udgifter forbundet med bolig, hvor meget I gerne vil spare op, hvor mange penge I gerne vil have til forbrug og om I gerne vil investere en procentdel af jeres løn.

Det er ikke en nødvendighed, at I er enige om, hvordan I forvalter jeres penge, men det er vigtigt at vide det, så I kan forholde jer til det, hvis I har meget forskellige økonomiske synspunkter. Der kan hurtigt komme mange konflikter, hvis den ene part gerne vil bruge jeres fælles penge på dyr mad og hverdagsluksus, mens den anden part gerne vil spare hvor det er muligt og kun købe dyrt ind til festlige anledninger.

Hvis I er enige om, at restaurantoplevelser, rejser og lækker mad skal være en del af hverdagen, så er I heldige. Hvis I har brug for ekstra penge til en rejse; I drømmer om at tage på sammen, kan I nemt ansøge om et lån læs mere.

Snak om oprydning og rengøring

Selvom der ikke er noget mere uromantisk at tale om end den daglige oprydning og rengøring, så gør det alligevel! Hvis I er langt fra hinanden, hvad angår hvor rent og ryddeligt der skal være i jeres fælles hjem, kan der hurtigt blive dårlig stemning mellem jer. Hvis I er milevidt fra hinanden på det punkt, så overvej at betale jer fra problemet. Med en rengøringsperson der sørger for, at jeres hjem aldrig er beskidt kan man undgå mange unødige skænderier.