God computerhygiejne gør en forskel for performance

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med Nordcom.dk og kan indeholde betalte links.

En computer, der ikke fungerer, er et stort irritationsmoment for langt de fleste. Tålmodigheden bliver sat på prøve, og der ryger måske endda et tastatur eller mus, hvis du kører stationær. Her i artiklen ser vi nærmere på, hvad du gøre for at opretholde en god computerhygiejne, så du altid har den bedste performance.

Brug antivirus

Der findes stadig masser af mennesker, der ikke har noget synderligt sjovt at give sig til, hvorfor du bruger tiden på at designe en virus eller malware. Brug derfor et antivirusprogram, så du holder din computer fri for uvedkommende vira, der ikke har noget at gøre på din computer. Du kan få en masse gratis online, men du kan også tilkøbe det, når du erhverver dig en computer på nettet eller i en fysisk butik. Har du ikke helt styr på det, og er uheldet måske ude, kan Nordcom.dk hjælpe dig. De ved alt, der er værd at vide om reparation og deslige.

Brug din sunde fornuft

Vi nævnte det lige kort før. Malware, men også phishing. Altså et designet program, der kan give andre adgang til din computer, hvis du fx kommer til at trykke på et link i en e-mail. Du skal derfor altid bruge din sunde fornuft og lade vær med at tro, at du faktisk har vundet 500.000 euro i et lotteri, du aldrig har deltaget i. Og så lige kvittere dumheden med at angive dine kreditkortoplysninger.

Generelt skal du aldrig klikke på links i hverken e-mails eller sms’er, hvis du ikke kender afsenderen eller er i tvivl. Lad hellere tvivlen komme dig til gode. Det er bedre ikke at stille din nysgerrighed og bevare din computers helbred og alle dine data.

Formater med jævne mellemrum

En anden ting, der virkelig kan sløve din computer, er alt for mange ting på den, du ikke bruger til noget. Generel brug gør den langsommere med tiden, hvorfor en formatering vil hjælpe. Læg alle dine ting, data og dokumenter i skyen eller på en ekstern harddisk eller USB, så du kan formatere den.

Stort set alle programmer ligger online i dag, hvorfor du ikke skal til at køre en CD-rom eller noget andet oldnordisk, som man skulle få år tilbage. Sådan opretholder du en sund computer, der kan holde i mange år uden at være langsom.