3 grunde til at male en enkelt væg i stuen

Hvid er helt sikkert en farve, som mange vælger, når de skal male væggene i stuen. Det er der som sådan heller ikke noget galt i, da hvide vægge ikke fornærmer nogen og passer til alt. Men kunne det ikke være fedt at være lidt anderledes og have en væg i en anden farve eller med noget andet tapet?

Her er 3 grunde til at lave en kontrastvæg i din stue:

  1. Det skaber kontrast til de andre vægge og resten af rummet
  2. Stuen får en hyggelig atmosfære
  3. Væggen skaber sammenhæng i stuen

Hvilken væg skal du vælge?

Det kunne for eksempel være væggen, hvor dit fjernsyn skal hænge. På den måde bliver fokusset drejet hen mod fjernsynet, og det er som regel der, at de fleste har deres sofaer og sofaborde til at stå rundt omkring. Derfor kan det være med til at skabe ro i rummet.

Du kan også vælge en central væg i rummet, såsom en af de første vægge, du ser, når du træder ind i rummet. Her kan du sætte en flot skænk op ad væggen, eller du kan hænge nogle neutrale hylder op, hvor du kan sætte dine nipsting. Der er mange muligheder og intet forkert svar. Det er altså helt op til dig, og hvad der falder i din smag.

Indret stuen efter væggens placering

Når du har fået malet væggen, er det med at få styr på møblerne. Find din nye sofa her, og begynd indretningen ud fra kontrastvæggen. Prøv at blive i nogle af de samme farver eller farver, der passer godt sammen med kontrastvæggen, når det gælder møbler og andre nipsgenstande. Hermed kan du undgå, at rummet kommer til at se rodet og tilfældigt ud, men i stedet skaber du en hyggelig stemning og et unikt udtryk.