Hvilke cykelsko skal du vælge?

Henover sommeren er der mange danskere, der begiver sig ud på en eller flere cykelture. I Danmark findes der masser af stier og cykelruter i forskellige længder, så der er noget for alle.

Du er måske en af dem, der godt kan lide at få en pause fra hverdagen ved at træde i pedalerne, eller måske overvejer du at tage på cykelferie med din familie. Lige meget hvad årsagen er, er det vigtigt at have udstyret i orden, og et par gode cykelsko kan være med til at gøre din cykeloplevelse bedre.

Mountainbike eller landevej?

Er du mest til de lige landeveje, hvor du kan køre med fuld fart, eller kan du bedst lide skoven med det ujævne terræn? Du bør overveje, hvilke cykelsko, der passer til dit behov, alt efter hvor du bedst kan lide at cykle. Cykelsko til landevejscykling er meget stive i sålen. Det vil sige, at det ikke er særligt behageligt at gå rundt i disse sko, men det gør dem gode at cykle i. Hvis du derimod hælder mest til at cykle på en mountainbike, skal du bruge en anden slags cykelsko. En cykelsko til mountainbikes er blødere i sålen og har et mønster under sålen, så du kan stige af cyklen og passere diverse udfordringer, som du ikke lige kan cykle forbi. Derfor passer disse cykelsko

godt til mountainbikes.

Undgå skader med cykelsko

Når du begynder at cykle længere ture, skal du passe på, at du ikke ender med skader. Det kan være svært at gardere sig fuldstændigt imod skader, men hvis du investerer i et par cykelsko, vil det ændre den måde, du bevæger dig på, når du cykler, og dermed kan du undgå skader. Cykelsko kan også hjælpe din performance, da en stiv sål overfører mere energi end en almindelig sål. Derfor er der mange fordele ved at bruge cykelsko.