Gode råd til jagten på en ny bærbar

Når det er tid til at finde en ny computer, kan det være svært at navigere i alle de forskellige slags. Det er også individuelt hvad man kræver af den computer man leder efter. Behovet er forskelligt fra person til person. Derfor er det vigtigt at vide, hvad man præcis er ude efter. Skal det være det nyeste nye, hvor prisen bliver tilsidesat, eller skal den være billig? Dette er bare et af mange spørgsmål. Med disse 3 tips, kan du få hjælp til at finde den rette computer.

Hvad skal den koste?

I mange tilfælde leder man efter den billigste bærbar, hvis budgettet ikke er til at rykke med. Så at finde den billigste variant på markedet kan være den eneste begrundelse for at købe den. Men man skal passe på, at man ikke bare tager den første man får øje på. Nogle af de billige computere kører ganske udmærket til prisen, men det er ikke alle der er lige gode. Så det er vigtigt at finde ud af, om man kan, eller vil, gå lidt på kompromis med prisen. Det er nemlig muligt at finde en computer som dækker det behov man har, men som samtidig ligger i den lave ende prismæssigt – her kan de billige computere fra Dell eksempelvis nævnes.

Skal den transporteres meget?

Vil man gerne have en bærbar, eller en ”slæbecomputer”? Med slæbecomputer menes en computer, som godt nok er flytbar, men som er meget tung. Mange bruger en bærbar på arbejde og i skole, så derfor er det vigtigt, at en bærbar er ikke er super tung, så den nemt kan transporteres. En let computer er normalvis ikke særlig stor, hvilket bl.a. påvirker tastaturet. Hvordan tastaturet føles kan også være afgørende for, om man køber en bærbar. Hvis man skal bruge det meste af dagen på at sidde og skrive på sin computer, skal der være en vis mængde af komfort i tastaturet. Derfor bør man prøve computeren i en fysisk butik først.

Hvordan skal den se ud?

Nogle bærbare kan godt være lidt klodsede at se på, da de kan virke meget store og ekstreme. Der findes efterhånden så mange designs, at man næsten kan sige at en computer kan blive stilren. For nogle er det ikke vigtigt hvad computeren kan, men hvordan det ser ud. Så her er folk villige til at gå på kompromis med ydeevne og pris, så længe computeren er flot. Det er også derfor at slim-design computere bliver mere og mere udbredte, netop for at computeren ikke skal se så stor ud. Dog er det meget forskelligt fra person til person, hvad de tænker som en flot computer.