Endelig sommer – frem med raflebægeret

Så blev det endelig sommer – i følge kalenderen i det mindste. Sommervejret halter indtil videre lidt efter, men det skal nok komme. Sommer og sol er for mange af os uløseligt bundet sammen med afslapning og socialt samvær. Vi bliver lidt mere frie og socialt anlagte, når solen titter frem. Så er det ud på altanen eller ud i haven med kaffe og kolde drikke.

Udendørs spil frem for TV, streaming og online spil

For rigtig mange af os så skifter vi – i det mindste i nogen grad – TV kigning ud med spil og socialt samvær udenfor. Det er af en eller anden underlig grund nemmere at være social, når solen skinner, og det er dejligt vejr. Om vinteren kan ens egen sofa virke helt ubeskrivelig tillokkende, men om sommeren vil de fleste af os gerne ud og opleve noget andet gerne i selskab med andre.

Spil for alle aldre

Der findes rigtig mange forskellige spil. Et af de ældste er spil med terninger og raflebæger. Dette går uendelig langt tilbage i tiden. Det er ikke uden grund, at denne type spil har overlevet tidens tand. Der er et utal af variationsmuligheder, det er sjovt, og modsat mange brætspil, så er antallet af deltagere sjældent begrænset. Af klassiske spil kan nævnes Meyer, Snyd (/også kaldet Tænkeboks nogle steder – kært barn har som bekendt mange navne) og klassikeren over dem alle Yatzy. Sidstnævnte findes i flere varianter og alle kræver en speciel Yatsy blok, som kan købes i alle velassorterede boghandler. Meyer kan spilles både i en familievenlig version og i en ølspil variant. Selve spillet har en klar matematisk og strategisk tilgang, som bliver mindre vigtig i sidstnævnte variant. Snyd derimod er et typisk drukspil, hvor det – som de fleste nok har regnet ud – går ud på at forsøge at snyde sin modstander.