Få fat i potentielle kunder til din virksomhed

Som virksomhed i dag handler det rigtig meget om konkurrence, og det handler derfor om, at kunderne vælger din virksomhed frem for andres. Af denne grund kan det have stor værdi for virksomheder der har  en hjemmeside at vide, hvilke og hvor mange kunder, som finder frem til sin hjemmeside. 

Når man snakker om potentielle kunder, bruges ofte begrebet leads. Leads er et begreb, som oftest bruges indenfor salg og marketing, og det refererer til potentielle kunder, som kan have en vis interesse for virksomhedens produkter eller services. Derfor er leadgenereringen metode, som virksomheder bruger, når de ønsker at øge interessen omkring deres produkter, services eller andre ydelser. Formålet med leadgenerering er at indsamle værdifuldt data, som på forskellige punkter kan give værdi for virksomheden, da de dermed kan henvende sig til personen, de kan se, har været forbi virksomheden for at følge op på den interesse, som vedkommende har udvist for virksomheden. Leadgenerering kan derfor være både vigtigt og helt centralt for virksomheder, da de dermed kan forsøge at konvertere potentielle kunder til at blive betalende kunder. Hvis det håndteres optimalt, kan virksomheden dermed øge omsætningen. 

Flere forskellige måder at få flere leads 

En måde, man kan få flere leads på, er ved at lave Lead Tracking. Med dette kan man blandt andet se hvilke sider, som dine potentielle kunder også besøger, og man kan dermed få indsigt i de potentielle kunder aktivitet og adfærd. En anden måde er Webleads, hvormed man kan indsamle informationer omkring de virksomheder, der besøger hjemmesiden, og de adfærd de udvise, for dermed at få et indblik i, hvad de interesserer sig for. Der er derudover også en funktion, som kan hjælpe til at holde fokus på de bedste leads og dem, der er størst sandsynlighed for kan blive til betalende kunder. Dette er gennem Lead Scoring. På den måde kan man sikre, at man ikke bruger tid på nogle leads, som alligevel aldrig ville blive til betalende kunder, men derimod fokusere på dem, som er mest købsparate. 

Ovenstående kan være med til at illustrere, at man ved få indgreb nemt kan få værdi gennem de besøg, man har på siden, selvom de måske ikke i første omgang bliver til betalende kunder. Man kan altså bruge sin indsamlede data til at drive marketing og salg, og dermed kan det få værdi for virksomheden og skabe større omsætning. Hvert et klik på hjemmesiden har værdi, og hvert et klik afslører noget om, hvilke produkter eller services, som de potentielle kunder interesserer sig for, hvor købsmotiverede de er, og hvorvidt der er eventuelle købsblokering, som skal overvindes.  

Ønsker du at få mere ud af de potentielle kunder, som klikker sig ind på sin hjemmeside uden at købe noget, så bør du overveje leadgenerering. Det er nok den smarteste måde at få værdi ud af den aktivitet, som der er på din hjemmeside. På denne måde kan du målrette din salg og marketing efter disse kunder, og få flere betalende kunder og øget omsætning.