Terapi: Sådan får du mere overskud i hverdagen

Er du også energiforladt, når du træt og ugidelig kommer hjem fra arbejde og smider dig i sofaen? Og er du generelt bare træt af at være træt? Så er det måske tid til at give din hverdag et serviceeftersyn. Du kan både få hjælp til at finde frem til, hvordan din hverdag er i ubalance sammen med en terapeut på Fyn eller den resterende del af Danmark, men du kan også hente gode råd til en mere balanceret hverdag med overskud her.

Få faste sengetider

Et af de allervigtigste steder at sætte ind, når det gælder om at få oparbejdet en hverdag med masser af overskud, er at indarbejde faste sengetider. Ved at sove på samme tid hver nat giver du din krop den optimale ro til at restituere. Det kan virke forvirrende for den, hvis du den ene dag går i seng kl. 21, og den næste dag først går i seng kl. 23.30.

Når du forsvinder ind i drømmeland på det samme tidspunkt hver aften, får du altså de bedste betingelser for at lade batterierne op. Samtidig får du den allerbedste søvn i tidsrummet mellem kl. 22-06. Nogle mennesker har brug for flere timers søvn end andre – og selvom dine kolleger sagtens kan nøjes med seks timers søvn, er det ikke sikkert, at det er nok for dig. Find derfor ud af, hvad der er den optimale mængde nattesøvn for dig.

Motioner dig til mere energi

Måske føler du slet ikke, at du har kræfter til at slæbe dig udenfor i den friske luft og natur, når du først har fået smidt dig på sofaen efter arbejde. Men det er bevist, at du booster dit energiniveau gevaldigt ved at motionere hver dag. Det behøver ikke at være lange og tidskrævende løbeture i skoven eller krævende træningspas i fitnesscentret. Små gåture på 30 minutter i det fri er rigeligt til, at du kan mærke en forskel på mængden af energi.

Hvis du gerne vil udnytte tiden, kan du også gøre det til en vane at hoppe på cyklen, når du skal på arbejde eller besøge venner og familie i nærheden. På den måde skåner du samtidig miljø og ikke mindst pengepung.

Spis sundt og varieret

Du har sikkert hørt et utal af gange, at du skal spise sundt og varieret. Men selvom du får tudet ørene fulde, er det ikke desto mindre sandt, at sund og varieret mad gavner energiniveauet. Du er, hvad du spiser – og lever du derfor af pommes frites, burgere og anden fastfood, vil dit overskud ryge lige så hurtigt og let, som det er at få bragt mad lige direkte til hoveddøren.

Særligt om eftermiddagen sætter sukkertrangen for alvor ind, og din krop skriger på et skud energi. Derfor er det let at ty til en chokoladebar for at kickstarte resten af dagen. Men lige så hurtigt, som du får energi, lige så hurtigt daler dit energiniveau igen. Og derfor skader baren faktisk mere, end den gavner. Gør det til en vane at have et æble, en sund kiks eller en håndfuld nødder liggende, når eftermiddagstrangen melder sin ankomst.