Hvordan undgår man fugtskader?

Fugtskader ses i både større og mindre tilfælde, og det kan dukke op i både huset, kælderen, væggene, soklen, murværket mm. Alle tilfælde skal tages seriøst, da fugt er noget, som kan danne skimmelsvamp, hvilket er både sundhedsskadeligt og giver lugtgener i huset. Fugtskader forsager generelt et dårligt indeklima, hvilket er hverken godt for møbler eller mennesker. 

Hvis uheldet er ude 

Er uheldet ude? Det er begyndt at lugte i kælderen, og du begynder at kunne se skimmelsvamp på væggene, så se at få gjort noget ved det. Det er aldrig for sent at få gjort noget ved. Til gengæld er det vigtigt og jo hurtigere, der bliver tilkaldt hjælp desto mindre når skaden at blive. Det kan både være mere ekstreme tilfælde, hvor en kælder er blevet oversvømmet med tusinde liter af vand, der ligger spredt. Det kan også være mindre ekstreme tilfælde, hvor man pga. dårlig udluftning langsomt har forsaget fugt. Uanset hvad er der hjælp at hente. Hos Pro Industri & Skadeservice tilbyder de måder affugtningsmaskiner, som du kan bruge selv, men de tilbyder også deres fulde hjælp, knowhow og ekspertise. Hvis man vil være sikker på, at det bliver gjort ordentligt og at problemet bliver slået helt ihjel, så kan man med fordel ringe til sin lokale skadeservice, som kan hjælpe med problemet. De har prøvet det før, og kan hurtigt vurdere præcis, hvad der bør gøres i den givne situation. Fugtskade – kontakt skadeservice

Hvorfor opstår fugtskader? 

Fugtskader opstår naturligvis, hvis et rum er fugtigt i længere tid. Det kan komme meget pludseligt, eller det kan blive bygget langsomt op. Der er nogle få ting, som man kan tage højde for, for at forebygge fugtskader. 

Luft ud. En rigtig effektiv metode, som kan lyde enormt basal, er udluftning. Dog kan man i mange tilfælde godt glemme det. Har man f.eks. tøj hængende til tørre i kælderen, så husk at få luftet ud lige efter eller gerne imens. Fugt i kælder er en af de mest hyppigere steder, hvor der forekommer fugt. Det samme gælder, når du har været i bad og både spejle og ruder dugger. Luft ud, så al dug og fugt slipper ud. 

Få din isolering tjekket. Hvis man har mistanke om, at ens isolering ikke er optimal, så få den tjekket. Hvis ikke den er helt tæt, så kan fugt trænge ind udefra og danne fugtskader. 

Sørg for, at dit tag er helt tæt. Hvis ikke taget på huset er helt tæt, så kan der slippe vand ind. Det behøver ikke være meget, men det kan være nok til at danne skader. 

Brug emhætten. Man kan hurtigt komme til at glemme at tænde for emhætten, når man laver mad, men begynd at huske det hver gang, for det kan ligeledes forsage skader. Når man laver mad og henholdsvis bruger ovnen, steger og koger, så kan der blive meget varmt og det kan alt sammen afgive fugt. Sørg derfor for at tænde emhætten.