3 tips til en ny investor – Begynderguide til at investere

Hvis du overvejer at begynde at investere, så er du sikkert landet på denne side, fordi du gerne vil have den bedste investeringsmulighed som du kommer til at tjene kassen på. I så fald, så vil du nok blive skuffet. Men det vil du være uanset hvad du finder på nettet omkring investering. For der er ingen der kan forudse fremtiden, så der er ingen der ved hvor meget du kommer til at tjene eller tabe på en investering.

Men du vil finde tips til hvordan du finder den rigtige investerings, så du finder noget som passer til din risiko profil.

Invester kun i penge du ikke skal bruge

Det vigtigste råd jeg kan give dig, er at du ikke skal investere med penge som du skal bruge og derfor ikke har råd til at tabe. Du skal ikke gamble med opsparingen til det hus som dig om din partner skal købe. For der er altid en risiko for at du taber alle dine penge igen. Derfor skal du bruge de penge som du ikke skal bruge lige foreløbig, og som du kan holde til at tabe, hvis din investering falder. Du kan eksempelvis være heldig at ramme en enkeltaktie som pludseligt overrasker positivt og stiger.

Invester på den lange bane

Når du investere, så bør du investere i ting som du har planer om at have dine penge investeret i, i en længere periode. Hvis du håber på et stort afkast, med en investering på under 1 år, så kommer du til at blive skuffet. Det er ikke unormalt at de professionelle investorer investerer i investeringer som kræver at pengene er investere i 5 til 10 år eller mere. Men så er afkastet også mere stabilt og du kan derved få et større afkast over tid. Der findes dog også en masse guides på nettet som denne ’’sådan begynder du at investere’’

Invester automatisk hver måned

Jeg har hver eneste måned en fast overførsel til min investeringskonto, hvor jeg investerer i alle de forskellige investeringer. Det sikre at jeg på ingen måde får brugt de penge som er afsat til investering, til sjov og ballade. Jeg gør det samme med min opsparingskonto, hvor jeg også hver eneste måned overføre penge til min opsparingskonto, inden jeg kan nå at forbruge dem. Jeg søger også for at finde muligheder hvor jeg kan spare penge i hverdagen, som eksempelvis at spare penge med regnvand eller andre småting, som jeg kan gøre let at spare penge i hverdagen.