3 grunde til at vælge grøn energi

Flere og flere bliver opmærksomme på miljøet og overvejer, hvordan man kan være med til at gøre en forskel. Nogle gange kan det dog være svært at finde et sted at starte, når man gerne vil hjælpe. En af de ting, man kan gøre, er at skifte til energi, der ikke skader miljøet, og det kan der være flere grunde til at gøre.

  1. Hvis man vælger grøn energi, er man med til at nedsætte CO2 udslippet med 3,9 tons om året, da strømmen bliver produceret af vindmøller.
  • Det er billigere at producere strøm fra vindmøller end fra et nybygget kulkraftværk, og derfor er prisen for el, leveret fra vindmøller, faldende. Det er altså sandsynligt, at om få år vil grøn energi være en billig løsning.

I forhold til sidstnævnte punkt har Dyrenes Energi nemlig lavet en plan, hvor man støtter Dyrenes Beskyttelse med et månedligt beløb gennem ens gas- og elforbrug. Derved kan man hjælpe dyrene, som er vores ansvar. Dyr fortjener tryghed fra mennesker og at blive behandlet ordentligt, og det er det som Dyrenes Beskyttelse går ind og kæmper for på verdensplan. Det er altså muligt at opretholde og udvikle dyrenes forhold uden at gå på kompromis med ens elforsyning.

Forsyningssikkerhed

Med vindenergi er man sikret energi, som er vedvarende. Vindmøllerne er kun afhængige af vinden og udleder ikke nogen form for CO2. Vindmølleparker bliver opført steder, som er pålidelige i forhold til bedst udnyttelse af vinden, og derfor har man optimale forhold for at bruge vindens energi. Så hvis dit dyre- eller naturhjerte gerne vil hjælpe, så kan en omstilling til grøn energi være en god start.