Derfor bør du få lavet en algebehandling

Glæder du dig til sommer? Til godt vejr og lune aftener udenfor med familien og vennerne? Du skal måske lige have slået græsset, inden der kommer gæster. Og du vil måske også gerne lige have fejet på terrassen og have tørret havemøblerne af. Men er dit tag og din terrasse klar til sommeren? For det er bare hyggeligst, når man kan invitere folk hjem til sig, og man ikke skal bekymre sig om grimme grønne alger og en glat terrasse.

Ulemper ved alger

Alger er små grønne, gule eller røde planter, der kan gro på dit tag og din terrasse. Hvis du har fået alger på dit tag, så kan det resultere i, at algerne gror ned i konstruktionen på taget, hvilket kan give revner, hvor fugt kan komme ind. Og hvis der kommer fugt i tagkonstruktionen, kan der også komme frostskader på dit tag, og så holder dit tag i kortere tid. Hvis du har fået alger på din terrasse, så giver det ikke blot din terrasse et grønligt og kedeligt udseende, men det kan også gøre den glat og usikker at gå på.

Fordele ved algebehandlinger

En professionel algebehandling fjerner ikke bare de eksisterende alger, men den forebygger også, at nye alger vokser frem. På din terrasse vil algebehandlingen også forebygge fremkomsten af flisepest. Og når der ikke er alger på dit tag eller din terrasse, så ser det altså meget pænere ud. Desuden undgår du også eventuelle skader på dit tag, og dit tag holder bedre.

Hvis du får lavet en professionel algebehandling, vil det foregå med et miljørigtigt kemisk algemiddel. I algebehandlingen af taget vil det ikke engang være nødvendigt at skulle op på taget for at give behandlingen. Algemidlet kan nemlig sprøjtes på taget fra jorden, og så vil det virke i samarbejde med vind og vejr for at beskytte dit tag. Læs mere om DK’s billigste algebehandling.