Derfor bør du vælge kontaktlinser

Kender du til besværet med briller, der dugger, når det regner, eller glider, ned når du er aktiv? Så kan kontaktlinser være en fordel. Kontaktlinser er nemt og er ikke til gene for hverdagens aktiviteter. De ændrer heller ikke dit udseende, men til gengæld ændrer de den måde, du ser verden på. Kontaktlinser med styrke er nemmet at sætte i og kan fås med flere styrker og glidende overgang. På den måde er det muligt at se skarpt på alle afstande. Det kan kræve tilvænning at bruge kontaktlinser, men et par kontaktlinser vil uden tvivl give dig en god synskomfort.

Hvilke kontaktlinser skal du vælge?

Der findes et utal af forskellige kontaktlinser, som tilbyder dig forskellige fordele. Det kan være en jungle af finde rundt i, og derfor kan det være en god ide af søge en optiker, som kan hjælpe dig med at kontrollere, om dine øjne egner sig til kontaktlinser. Samtidig kan en optiker hjælpe dig med at tage en synsprøve, som sikrer dig, at du får den rigtige styrke. Kontaktlinser med styrke  findes i forskellige priskategorier, som afhænger af kontaktlinsens bæretid og komfort. 

De forskellige typer af kontaktlinser

Når du vælger kontaktlinser, er det vigtigt, at du gør op med dig selv, hvad der passer bedst til dig. Nedenfor ses et udvalg af forskellige kontaktlinser med styrke.

  • 1- dags dagslinser
  • 14-dages kontaktlinser
  • 30-dages kontaktlinser
  • Døgnlinser
  • Flerstyrkelinser

Som navnene lyder, så bruges linserne forskelligt og er femstillet af forskellige materialer. Det eneste du skal tage stilling til er, om du vil skifte dem dagligt eller have mulighed for at bære dem i op til 30 dage. En anden ting er, om du vil have kontaktlinser med flerstyrkelinser. Denne mulighed kræver lidt mere tilvænning, men er uden tvivl en tilvænning, som du vil blive glad for.