Tre gode råd til at vælge den rette sommerkjole

Det er kjolernes tid, og det er kun en god ting for, det betyder varmere temperaturer og ikke mindst solskin og flere lyse timer i døgnet. Det er tid til igen at sidde ud på altanen og nyde et koldt glas rosé i selskab med din bedste veninde. Dagene er varme, og aftenerne er både varme og lange, og i ny og næ skal du måske ud og luft de solbrune ben og danse rundt i et par stilede stiletter. Så mangler der jo egentlig bare den helt perfekte kjole for, at din aften kommer til at være helt perfekt. Men hvilken en skal man vælge, og hvordan finder man egentlig ud af, hvad der vil klæde en bedst?

Pasform, længde, design

Når du skal vælge en sommerkjole, er der nogle råd du bør huske på. De lyder som følger:

  • Sørg for at pasformen passer til din kropsfigur. Det er vigtigt at kjolen fremover dine fordele og skjuler de ting du helst ikke vil fremhæ Hvis du for eksempel har æblefacon, skal du prøve en A-formet kjole. Kjolen drager opmærksomheden op mod brystet, og resten af kjolen falder let ned fra taljen. På den måde fremhæver du din talje og skaber symmetri i din figur.
  • Sørg for at vælge en længde der gør dine ben længere, ikke kortere. Hvis du har korte ben og bredde lægge, kan det være en fordel at vælge en kjole der skærer lige over knæ På den måde forlænger du benet. En kort kjole får også benene til at virke længere end de egentlig er.
  • Tænk over hvilket design kjolen har. Hvis du har lidt til gården og gaden, skal du prøve at undgå vandrette striber og mø De lodrette striber og mønstre slanker derimod og får dig til at se længere ud, end du egentlig er.

Det vigtigst når du skal vælge ny sommerkjoler er dog, at du føler dig godt tilpas. Hvis ikke du føler at det sidder pænt og er rart at have få på, får du alligevel aldrig brugt kjolen. Så sørg for at mærke efter hvad du selv synes.