Sådan bruger du regnvand til at spare penge

Danmark er præget af regn hele året rundt, og til tider regner det så meget at kloakkerne bliver oversvømmede. Men selvom mange bander højt af det dårlige vejr, er regnen nødvendigvis ikke kun noget negativt. For hvis man vælger at udnytte regnen ordentligt, kan det lige pludselig være en fordel at bo i et land med høj nedbør. Det handler blot om at ændre sit synspunkt og begynde at se lyst på tingene, for regnvejret er kommet for at blive.

Hvad kan man gøre med regnvandet?

Der er mange forskellige muligheder for at forebygge oversvømmelser og udnytte sit regnvand. Det kan man fx gøre ved at separere regnvand og spildevand, hvilket dog kræver de rigtige midler.

Eksempelvis kan man etablere en faskine, som er en kasse i jorden, der opsamler det overskydende vand, så man undgår oversvømning på ens grund. Man kan ovenikøbet spare penge på at adskille sit spildevand, og genbruge det i sin egen husholdning, eksempelvis ved et etablere et regnvandsanlæg. Det anbefales, at man kontakter sin kommune eller en kloakmester i forbindelse med etableringen, men man kan læse mere omkring faskiner og regnvandsanlæg her. Udover at det også kan hjælpe kommunen, er udnyttelsen af regnvejret også en bæredygtig løsning. Så i sidste ende kan det være en kæmpe fordel at undersøge hvad man kan gøre.

Hiv fat i en ekspert

Uanset hvilken form for regnvejrsløsning man vil kaste sig ud i kan det være en idé at opsøge en fagmand inde for området. For selvom man har besluttet sig for at det skal være et gør-selv-projekt, kan en ekspert stadig være en stor hjælp til at vælge præcis det, der passer til ens behov.

Man kan også få mere information på botex.dk, som har flere fageksperter inde for hus og have.