Sådan sænker du din varmeregning

Der kan være uendelig mange årsager til, at din varmeregning er højere end gennemsnittet. Derfor kan det være en god idé at gennemgå nogle af de områder, der ofte er årsagerne til problemerne. Du får her fire typiske årsager til, at din varmeregning er stukket af og gode råd til, hvordan du får rettet op på problemerne.

Radiatorerne

Et typisk problem, som heldigvis er forholdsvist nemt at løse, er, at du ikke bruger dine radiatorer korrekt. Ja, ja, tænker du måske – hvor mange måder kan det gøres på? Ud over at du selvfølgelig skal huske at slukke for radiatorerne, når du lufter ud, påvirker det også din varmeregning negativt, hvis du stiller møbler foran dem, eller hvis du kun tænder en enkelt radiator i rummet, selvom der er flere. Sørg for, at varmen er fordelt lige ud over alle rum. Du kan få mange flere radiatortips her. 

Læg låg på

Dit tag fungerer på samme måde som låget på en gryde – det holder varmen inde. Er dit tag ikke isoleret tilstrækkeligt, så suser varmen lige ud. Varme siver nemlig opad, og derfor er tag og loft et godt sted at sætte ind, hvis du gerne vil have et hus, der er bedre til at holde på varmen.

Oliefyret er en synder

Dit oliefyr er en værre bandit, når det kommer til din varmeregning – og så har miljøet heller ikke for godt af det. Er du en af de 130.000 boligejere i Danmark, som stadig har et oliefyr, bør du overveje at finde et alternativ. Det kan være, at du har adgang til fjernvarme eller naturgas, og ellers er en varmepumpe måske løsningen for dig. Det er en stor udgift her og nu, men i langt de fleste tilfælde tjener investeringen sig ind på den lange bane. Din varmeregning bliver nemlig mindre.

Hvad med vinduerne?

Hvornår har du sidst fået skiftet vinduer? Hvis ikke du ved det, så er det på tide at få dem tjekket efter. Ud over at energivenlige vinduer kan give dig en række besparelser på varmeregningen, så øger de også komforten. Det kan du læse meget mere om på www.magasinetboligforbedring.dk. 

Har du kigget i hulmuren?

Nej, det har du højst sandsynligt ikke, for det kan du ikke. Det er det, der er problemet. Isoleringen her kan være mangelfuld, uden du kan se det, og det betyder, at varmen fiser ud. Der er dog flere ting, der kan give dig et praj om, at noget er galt, for eksempel skimmelsvamp og træk. Er du i tvivl om, hvorvidt din isolering er tilstrækkelig, bør du kontakte en fagmand, der kan hjælpe dig med at finde ud af det.