Gør december lidt mere spændende med en Whisky julekalender

Dengang man var barn, var december den måned, man så allermest frem til. Man glædede sig altid til nissegaver og julekalendere, og det var i sandhed en magisk tid. Desværre forsvinder den glæde en smule, som man bliver ældre, og det skyldes måske i bund og grund, at der ikke er taget meget højde for, hvad man som voksen sætter pris på i juletiden. Det er dog muligt at få en smule af december glæden tilbage, selvom man er blevet for gammel til at spise chokoladejulekalendere, da man nu kan få julekalendere til voksne også. En kalender, som mange voksne kan sætte pris på, er en whisky julekalender. Det er en god måde at skabe lidt julestemning for de voksne også, så man ligesom børnene har noget at glæde sig til i december dagene.

Man kan få sin whisky julekalender hos Uhrskov Vine, hvor de giver dig mulighed for at smage 24 forskellige dram. Det er en kalender, som kan bringe en smule spænding i december måned, og hvad end man er whisky veteran eller ny inden for whiskyverdenen, så kan den være med til bringe julestemningen frem.

Dette er værd at vide, når man skal finde en god whisky

Der er mange ting, som man skal være opmærksom på, når man skal vælge den helt rette whisky, og hvis man ikke selv er ekspert, er der nogle ting, som kan være oplagte at lægge mærke til. Der er her to punkter og råd, som kan hjælpe dig, når du skal på jagt efter en god whisky.

  1. Alder og farve. Der er ikke altid en sammenhæng på alder og farve, når det kommer til whisky. Sommetider er der nogle destillerier, som selv tilsætter farve til whiskyen. Dette kan skyldes, at de gerne vil være sikre på, at en bestemt type whisky holder den samme farve ved hvert køb. Det er dog noget de fleste producenter angiver på flasken.

Alderen på en whisky vil som regel også være angivet på flasken, men man skal være opmærksom på, at den alder som er angivet, er alderen på den yngste whisky der er blandet i flasken. Det er lovligt at blande whiskyen op med noget, som er ældre, men man må ikke gøre det med noget, som er yngre. Der er dog tilfælde, hvor alderen ikke er angivet på flasken, men der kan man altid være sikker på, at det er minimum 3 år gammelt, da det er kravet fra Scotch Whisky Association.

  1. Når der er tale om Whisky, er det et krav, at den er aftappet ved mindst 40% alkohol. Det meste man finder i butikkerne, er derfor aftappet til 40%, men du kan også finde det til 43% i toldfri områder. Det er også blevet lidt af en trend at aftappe ved 46%. Dette skyldes, at når man aftapper ved 46%, så kan destillerierne undgå at koldfiltre deres whisky. Hvis whiskyen er under de 46%, så skal den koldfiltres, hvis man vil undgå at whiskyen bliver grumset, når der for eksempel tilsættes isterninger.