Udforsk et helt nyt sprog – russisk!

Er du særligt interesseret i Rusland og det russiske sprog? Eller måske mangler du lidt motivation til at lære et nyt sprog? Her får du fem gode grunde til at begive dig ud i det russiske.

 

  1. Skal du på ferie til Rusland? Lær sproget inden.

Selvom engelsk bliver mere og mere udbredt verden over, vokser andre sprog også gevaldigt, heriblandt russisk. De fleste kan i dag begå sig på engelsk i en eller anden grad, men hvis du f.eks. vil kunne kommunikere med lokalbefolkningen i Rusland uden for meget besvære, kan det betale sig at lære deres sprog.

 

  1. At kunne flere sprog giver bedre jobmuligheder

Hvorfor ikke udvide dine chancer på arbejdsmarkedet, ved at tilføje endnu et sprog til dit cv? Mulighederne kan være alt indenfor handel, russisk oversættelse, tolk mm. Det kan altid betale sig at kunne flere sprog, og det vil gøre dig mere attraktiv for arbejdsgivere, især med et sprog som russisk, som de færreste danskere kan mestre.

 

  1. Den russiske kultur er helt vildt interessant

Selvom Rusland ikke er det foretrukne rejsemål for os danskere, eller er noget man hører særlig meget om i medierne, har den russiske kultur en masse at byde på. Når du lærer et nyt sprog, lærer du også naturligt noget om den pågældende kultur.

 

  1. Lær mere om sprog generelt

Når du begiver dig ud i at lære et nyt sprog, om det så er russisk, spansk, fransk eller noget helt fjerde, vil du opdage samt lære nogle ting om, hvordan et sprog er bygget op, og hvordan det kan have paralleller til andre sprog. Jo flere sprog du kan, jo nemmere kan det også være at lære nye sprog.

 

  1. Du kan tale med 270 millioner mennesker

Russisk er det ottende mest talte sprog i hele verden og er klart det mest udbredte indenfor de slaviske sprog. Når du rejser rundt i verden, ville det da være sjovt, at kunne snakke med folk i et andet sprog end engelsk. Russisk tales selvfølgelig i Rusland, men bl.a. også i store dele af Asien.