Sådan sikrer du dit hjem mod indbrud

Antallet af indbrud er stigende i Danmark, og vi er ikke gode nok til at sikre vores hjem. Mange tyve er rutinerede og kan begå et indbrud på ganske få minutter, fordi de følger en helt fast fremgangsmåde. Men faktisk kan du med få justeringer og lidt hjælp fra din låsesmed gøre dit hjem langt mindre attraktivt for ubudne gæster. Det handler nemlig om at ramme tyven på hans eller hendes rutiner.

Bedre låse holder tyven på afstand

En enkel sikring mod indbrud er at skifte låsene i dit hjem. Selvom tyvene sjældent dirker låse op, udnytter de nemlig i høj grad forskellige låsemekanismer til at komme ind og ud af huset. Du kan få din lokale låsesmed til at foretage et sikkerhedstjek, hvor låsesmeden identificerer de mest udsatte steder i dit hjem og råder dig til bedre løsninger. Du kan kontakte koebenhavn-laasesmed.dk her.

Et standardforslag i mange hjem vil være at sikre vinduerne bedre med en mere sikker haspe. Derudover har de fleste hjem en vrider på hoveddøren, så tyven nemt kan låse døren op indefra og komme afsted med større genstande. Mange låsesmede vil foreslå at skifte vrideren ud med en lås, der skal låses op med nøgle indefra. På den måde kan tyven ikke bruge døren, medmindre du lader nøglen sidde i. Det gør det mere besværligt at forlade huset hurtigt – og med tyvekoster.

Lav nabohjælp

Et af de mest effektive midler mod indbrud er nabohjælp, hvor du og dine naboer holder øje med hinandens hjem. Politiet kan nemlig langt nemmere reagere på tip, der kommer ind, mens indbruddet sker, end når du selv anmelder indbruddet flere dage efter.

De gammelkendte råd med at få naboen til at tømme postkassen og skraldespanden er også stadig meget effektive. Hvis tyvene er den mindst smule i tvivl, om du er hjemme, finder de et andet hus at angribe – der er masser at tage af. Omvendt bliver du et nemmere mål, hvis de andre beboere i dit område er bedre til at sikre deres hjem, end du er.