Hvordan sparer jeg penge på at vaske mit tøj?

Er en vaskemaskine ikke bare en vaskemaskine? De ligner alle sammen mere eller mindre hinanden, og produktbeskrivelserne minder også om hinanden. Men det er faktisk sådan, at der er store forskelle på de forskellige modeller. Det er især noget, man vil få øje på i den daglige brug. Det kommer både til udtryk i selve betjeningen af maskinen, hvor rent tøjet bliver, og hvor tørt tøjet er, når det kommer ud af maskinen. Og så kommer det også til udtryk i forhold til din pengepung. Især det med pengepungen er noget, som nogle går ekstra meget op i – og med god grund.

Hvad er prisen for en vask?

Det er forskelligt, hvor meget en vask koster. Det kommer blandt andet an på, hvor meget du betaler for din strøm, hvad for noget vaskemiddel du bruger, og hvad det er for en vaskemaskine, du bruger. Alt efter hvor meget energi en vaskemaskine bruger, så koster det nemlig ikke det samme at bruge den. Derfor er det vigtigt at finde en maskine, der bruger så lidt energi som muligt. Det er også en fordel, hvis du gerne vil passe på miljøet. Du kan se forskellige modeller, og hvor meget energi de bruger lige her.

Restfugtighed – vigtigt i forhold til tørretid

Hvorfor er det vigtigt at se på, hvad restfugtigheden i tøjet er, når vaskemaskinen er færdig? Det er det, fordi det har noget at gøre med tørretiden efterfølgende. Hvis du hænger tøjet til tørre, handler det om, hvor længe du skal vente på, at det er tørt. Hvis du bruger en tørretumbler, handler det om, hvor længe den skal køre – og derfor også hvor mange penge du skal bruge per gang, tørretumbleren kører. Derfor er restfugtigheden igen et punkt, der har noget at gøre med din pengepung. I flere tilfælde er vaskemaskiner med det bedste energimærke dyrere, men det kan altså betale sig at investere i den rigtige maskine – blandt andet med fokus på en lav restfugtighed – for at spare penge i længden.