Hvornår er kapselmaskinen det bedste valg af kaffemaskine?

Der kan være mange grunde til, at en kaffemaskine, der kan benytte kaffekapsler, er det gode valg for dig. Det kan for eksempel være, hvis du tit kun drikker én kop ad gangen, når du drikker kaffe, og det generelt set ikke er så ofte, du drikker kaffe. Kapselmaskinen er god i den sammenhæng, fordi den ikke kræver så meget vedligehold. Omvendt kan kapselmaskinen også være en mulighed, hvis du drikker kaffe tit, og ikke orker hverken at kværne dine egne bønner, tømme og skifte filter eller rengøre en bryggeenhed, som er nogle af de ting, du skal gøre, hvis du har en espressomaskine eller en traditionel kaffemaskine.

Hvilken model skal jeg vælge?

Når du skal vælge hvilken kapselmaskine, du skal have, så skal du først og fremmest se på, hvilke kaffekapsler, du gerne vil have at drikke. Det, du skal være opmærksom på i den sammenhæng, er, at der er forskellige størrelser på kaffekapslerne, og én maskine ikke kan tage alle. Så hvis du allerede har en yndlingskaffekapsel i forhold til smagen, så skal du vælge en maskine, der passer til den størrelse.

Du kan også se på, hvor stor vandtanken på maskinen er. Det kan være afgørende for, hvor mange gange du skal fylde den i forbindelse med dit brug. Drikker du kun en kop om dagen, er det en god ide med en lille tank, så du søger for at vandet automatisk skal fornyes og fyldes i. Det kan omvendt være træls, hvis du hele tiden skal fylde den, når du er typen, der drikker mange kopper om dagen. Læs mere om forskellige modeller kapselmaskiner her.

E.S.E pods er espressomaskinens svar på kaffekapsler

Nogle af de semiautomatiske espressomaskiner er kompatible med, det der hedder E.S.E pods, som står for “Easy Serving Espresso”. En pod består af ca. 7 g kaffe, og indeholder derfor nok kaffe til én kop. Kaffen ligger i en form for ”pudebetræk”, der også fungerer som filter, hvilket gør at vandet kan passere kaffen, uden der kommer kafferester ud i maskinen. Det betyder, at rengøringen af maskinen efter brug er minimal – på samme måde som med kapselmaskinen. Du skal være opmærksom på, at det ikke er alle espressomaskiner, der kan benytte E.S.E pods.