5 gadgets til haven, du ikke vidste, du manglede

Haverobotter, der spiser sig igennem din græsplæne, intelligente vandingsanlæg, topmoderne vejrstationer, super-tape til dræbersneglene samt en parasol, som kan linkes til din mobil, spille musik og endda flytte sig i takt med solen. Du kan her læse videre om disse 5 nye gadgets, der helt sikkert vil falde i god jord hos enhver haveejer.

Din helt egen vejrstation

Vi er kommet langt siden 1980’erne hvor meteorologerne på fjernsynet var de ukronede konger. Den teknologiske udvikling er gået rasende hurtigt siden da, og det, der lød som science fiction dengang er nu blevet til virkelighed. Dette er bl.a. gode nyheder for de mange havefolk rundt omkring i Danmark. Enhver seriøs havemand bør f.eks. eje sin helt private vejrstation til haven, så man altid er på forkant med hvad der rent faktisk foregår i haven. De små vejrstationer, der kan købes online fra 469 kr., bruger ultralyd til at måle de forskellige vindforhold i haven, og endda også hvor meget regn der egentligt er faldet; og hvis dette ikke er nok, så foregår alt gennem din mobil via en app.

Slip for bøvlet med vandingen

Der er håb forude, hvad enten du er seriøs havemand eller bare vil slippe for besværet ved ustandseligt at vande have. Firmaet Gardena har netop det produkt du leder efter. Deres automatiske havevander ”Smart” styrer vandforsyningen i din have, så du netop ikke behøver gøre det. Havevanderen leverer en tilpasset vanding af din græsplæne og planter alt efter vind og vejr (måske i kombination med din vejrstation), og vandingstidspunkterne kan endda justeres på ferien via din smartphone.

Nytænkende parasol for pengene

Du har sat dig til rette under din trofaste parasol med en god bog, men opdager efter et stykke tid, at du ikke længere sidder i skyggen. Solen har flyttet sig, mens du og din gamle parasol er blevet hvor i er. Det amerikanske firma Shadecraft har løsningen med deres robotparasol, der flytter sig i takt med solen og altid leverer optimal skygge. Parasollen kommer endda udstyret med indbygget sikkerhedskamera samt højttaler, som kan linkes op med din mobiltelefon, så du kan spille al din yndlingsmusik. Parasollen ligger i den dyre ende, men selvom du måske ikke lige har midlerne her og nu, behøver dette ikke at stoppe dig; der findes faktisk rigtig mange online låneudbydere, der kan hjælpe. Så forkæl dig selv, og lån nemt penge her.

Endnu en robot

Robotplæneklippere er seriøs nytænkning til de danske haver, og fås i mange forskellige modeller til praktisk taget alle typer haver. Mange robotplæneklippere er ydermere udstyret med fintfølende sensorer, der sørger for at der altid bliver klippet helt ud til kanten. De lidt dyrere modeller kommer endda med en regnsensor, som sikrer, at robotten vender tilbage til opladestationen i tilfælde af regn.

Sidst men ikke mindst

Hvis du har haveplanter, har du sikkert snegle, men der findes dog en overraskende simpel løsning til at slippe af med dine dræbersnegle. Tag et smut i dit lokale havecenter, og spørg efter selvhæftende kobbertape – også kaldet snegletape – en simpel og miljøvenlig metode til at beskytte dine planter imod angreb. Du skal blot montere snegletapen på dine urtepotter hele vejen rundt, og du vil være fri for snegle. Ved kontakt mellem sneglens slim og kobbermaterialet opstår der nemlig et svagt elektrisk stød, der heldigvis ikke slår sneglen ihjel, men dog er så ubehagelig, at sneglen fremover vil undgå kobbertapen.

Ja, efter at have læst dette, er du nok lige så begejstrede som os, så hvad venter du på? Forkæl dig selv og ikke mindst din have.