Gode råd om intimpleje

Det er ikke alle kvinder, der prioriterer at pleje de intime steder på kroppen, og det kan have konsekvenser. Herunder er der beskrevet diverse problemer, som den manglende renlighed kan medføre til, samt gode råd til, hvordan du kan forebygge imod problemerne og løse dem.

Forskellige løsning på problemer de intime steder

Urininfektion
Kvinders urinrør er kortere end mænds, og derfor kan bakterier hurtigere inficere blæren og give blærebetændelse. Der findes dog forskellige løsninger og måder, hvorved du kan forebygge imod det.

1)    Det første råd lyder måske lidt mærkeligt, men efter du har haft sex, kan det være en god idé at gå på toilettet og tisse. Derved fjerner du de fleste bakterier, der kan have sat sig i dit urinrør under samleje.

  • Et andet råd er, at hvis du er så uheldig, at du har fået blærebetændelse, så bør du drikke meget vand, da vandet skyller blæren igennem. Der er også nogen, der mener, at kamillete kan være en løsning, da det menes at indeholde bakteriedræbende stoffer.

3)    Det sidste råd er, at du bør være opmærksom på din renlighed. Du bør altid vaske dig i underlivet når du er i bad og skifte trusser hver dag.

Udflåd
Udflåd er meget naturligt, men som kvinde bør du være opmærksom på om udflåddet ændre sig. Hvis det ændrer farve eller lugter, så kan det være tegn på en underlivsinfektion.
Hvis det begynder at klø og blive rødt i dit underliv, så kan det være, at du har fået en svampeinfektion. Der findes mange behandlingsmetoder for dette, som indbefatter både vaginaltabletter, der skal føres op i skeden og cremer, der skal smøres på skammelæberne.

Pleje af det intime område

Uanset om du har problemer eller gerne vil forebygge imod det, så er det vigtigt, at du vasker dig med vand i underlivet, hver gang du går i bad. Der er mange kvinder, som bruger sæbe til at vaske deres underliv med, men dette kan være en dårlig idé, da mange sæber indeholder parfumer og andre stoffer, der kan fremprovokere kløe. I stedet for at bruge almindelig sæbe, så kan du vælge at benytte nogle af produkterne fra TENA, såsom intimsæbe eller intimservietter.