Før du køber en el scooter

Der er mange overvejelser, du bør gøre dig, før du køber en el scooter. På den måde er du sikker på at vælge den rigtige.

Hvilken el scooter skal du vælge?

Skal du køre mest indendørs eller udendørs? Skal du køre korte eller lange strækninger?

El scootere med tre hjul er bedst til kørsel indendørs og til de kortere udendørs strækninger på fliser og asfalt. At styre en trehjulet kræver heller ikke så meget kræfter, den fylder mindre og er nemmere at manøvre.

Til de længere strækninger på grusveje, i skove eller andet ujævnt terræn, er større el scootere med fire hjul mere optimale. Den firehjulede kan føles mere tryg, da den på grund af størrelsen føles mere stabil.

Hvis du skal transportere varer hjem eller medbringe stok eller andet på køreturen, skal du være opmærksom på at vælge en model, der er egnet til dette. Her kan det være en stor fordel at vælge en model, der har en kurv.

Din el scooter bør altid passe til din størrelse. Er den for stor eller for lille, kan det gå ud over din sikkerhed. Det er også vigtigt, at du sidder godt i din el scooter. Vælg en producent, der sikrer dig god komfort.

Sørg for at være sikker i trafikken

For at være sikker i trafikken, er det vigtigt, at du både fysisk og mentalt er klar til at køre på el scooter. Det kræver en vis styrke samt bevægelighed i hænder, arme og skuldre for at kunne styre en el scooter. Samtidig er det vigtigt at kunne orientere sig, så derfor skal dit syn også være på et passende niveau.

Når du kører på el scooter, gælder de samme færdselsregler som på cykel. Derfor skal du også sørge for at have lys på i lygtetændingstiden. Din el scooter må maks. køre 15 km/t, og kører du på fortove, i centre eller på gågader, må du højest køre 6 km/t.