3 råd til renovering af hus der gør huset mere værd

Det er en stor beslutning, når vi skal købe hus, fordi det er en stor investering – for mange er det nok den største investering, man gør her i livet. Derfor vil man gerne træffe det rigtige valg. Der er mange overvejelser forbundet med et huskøb. Det gælder både i forhold til mavefornemmelse, beliggenhed, størrelser, pris og lignende parametre.

Desuden bør vi også tænke over, at vi formentlig skal af med huset igen. Det er naturligvis ikke det første, man skal tænke over ved huskøb, men det bør være en del af overvejelserne, fordi ellers kan vi komme til at stå med et problem, når vi vil derfra. Enten vil vi til en ny by senere, eller også skal vi på plejehjem eller lignende. Derfor bør man sørge for, at huset har en god værdi. Og det er nemmest, hvis man sørger for at vedligeholde det. Hermed er der 3 gode råd til, hvordan du kan renovere dit hus, der gør det mere værd.

1. Udskift vinduer og døre

En udskiftning af vinduer og døre er ikke bare med til at gøre udseendet på huset nydeligt – hvilket naturligvis også er en fordel – men det er også med til at isolere huset bedre. Er det et ældre hus fra måske 70’erne, 80’erne eller 90’erne, og der ikke er blevet skiftet vinduer eller døre deri, kan det være hensigtsmæssigt med en udskiftning. De kan nemlig være utætte, hvilket også fremgår af varmeregningen.

2. Renovering af tag

Nu når vi allerede er ved isolering, så kan du undersøge resten af huset og dets tæthed. For er taget for eksempel utæt, så vil varmen bare ryge ud der. Også selvom du så skifter dine vinduer og døre. For at få den optimale effekt og spare flest mulige penge på varmeregningen, bør du sørge for, at huset er tæt på alle områder. Varmen stiger til vejrs, og hvis du så har vinduer og døre i orden, vil varmen holdes tæt, indtil det når taget. Og så er vi lige vidt. Derfor bør du få undersøgt tagets tæthed også. Det kan også være facaden, som er utæt, hvilket også bør tjekkes efter.

3. Nyt køkken eller bad

Jo nyere det indvendige er, jo bedre for husets værdi. Derfor kan man også med fordel renovere køkken, bad eller andet. Der er som regel stort arbejde med udskiftning af køkken og bad, derfor vil køber se det som en stor værdi, at det er gjort. Især bad, som er et vådrum, vil være en fordel for køber at få skiftet ud. Det er nemlig ikke lige til at få skiftet ud, da det kræver mange processer med tørretider og så videre i våddrum.