Få styr på de ting der sker i hverdagen

Har du et barn, der lider af for eksempel autisme, ADHD eller andre former for forstyrrelser? Så er du sikkert bekendt med de problemer, som der kan opstå i en almindelig hverdag, når det kommer til de mest simple gøremål. Og du har sikkert forsøgt dig frem med forskellige hjælpemidler for at hjælpe dit barn til bedre at forstå, hvad der foregår. Men har du også forsøgt dig frem med en boardmaker? Læs mere om det her.

Gør dagen mere håndgribelig

Mange børn og unge har i dag svært ved at komme normalt igennem hverdagen, fordi de går og kæmper med diverse ting, som er med til at hæmme dem i selv de mindste situationer. Det kan være, at det drejer sig om autisme, ADHA eller andre former for forstyrrelser, som altid er med til at gøre alt en smule mere besværligt både at udføre og forstå. Heldigvis er der udviklet nogle forskellige hjælpemidler, som kan være med til at lette forståelsen. Og en af disse er en boardmaker.

En boardmaker er et program, som fungerer til computeren. Og det er et de mest populære indlæringsprogrammer, der findes på markedet på nuværende tidspunkt til især børn og unge med diverse vanskeligheder. Programmet benyttes dagligt af både lærere, talepædagoger og andre professionelle, som beskæftiger sig med børn og unge inden for området.

Boardmaker er et program, som hjælper med at lave en lang række piktogrammer, symboler og andre billeder i både sort/hvis og farve, som allerede er klar til print fra starten. Det vil sige, at du får en lang række små billeder, som du kan bruge i hverdagen for at gøre alt det, der kommer til at ske mere håndgribeligt for barnet.

Det vil sige, at det pludselig bliver muligt med små billeder at fortælle barnet, hvad der kommer til at ske hvornår, og dette får således en forståelse for, hvorfor forskellige ting finder sted. Det vil også få en bedre fornemmele for tiden og kunne finde ud af at agere hensigtsmæssigt i forhold til, hvad der kommer til at ske. Det giver et bedre overblik, og ofte er det lige præcis, hvad der er behov for.

Programmet indeholder fra begyndelsen langt over 5000 symboler, og for at gøre det hele mere personligt og unikt for den enkelte har I også mulighed for at designe billederne selv. I har endda mulighed for at benytte egne billeder, således de kommer til at synes virkelighedstro for den enkelte.

Shop din boardmaker online

Online har du mulighed for at finde frem til den version inden for boardmaker-universet, som du mener, dit barn har brug for. Så hjælp dit barn med at få mere struktur i hverdagen og invester i en boardmaker, der både gør det mere håndgribeligt og sjovere at følge med i, hvad der kommer til at ske. Skab mere ro omkring dit barn og oplev de mange fordele, som programmet kan bidrage med i hjemmet både for barnet men også for dig.