Espressomaskine: Automatisk, semiautomatisk eller fuldautomatisk – hvad skal jeg vælge?

Når du skal vælge, hvilken type espressomaskine du gerne vil have, skal du først og fremmest tænke på, hvor meget du selv vil være involveret i processen med at lave kaffen. Ved en semiautomatisk espressomaskine, skal du selv stå for det hele. Du skal kværne kaffebønnerne i en separat kværn, derefter skal du selv søge for at tampe kaffen med det rigtige tryk i filterholderen, du skal selv brygge kaffen, og til sidst skal du også selv sørge for at steame mælken, hvis du for eksempel vil have en latte eller en cappuccino. En automatisk espressomaskine kværner, tamper og brygger selv kaffen, men du skal selv steame mælken. En fuldautomatisk maskine gør det hele for dig. Denne koster dog også en smule mere, og hvis det er en sådan, du ønsker dig, kan du måske få brug for at foretage et SMS-lån.

Hvilken maskine laver bedst kaffe?

Det er ikke uden grund, at der findes baristauddannelser og baristakurser – det er lidt en videnskab at brygge den perfekte kop kaffe på en semiautomatisk espressomaskine. Ikke desto mindre vil du få den bedste kop kaffe fra en god semiautomatisk maskine, hvis du har en kompetent person til at styre maskinen og brygge kaffen. Det kan tage lidt tid at lære, men det vil være det værd i forhold til, hvad der kommer i din kop. Du skal dog vælge en maskine med de rette funktioner og features, hvis du vil have kaffe som på en italiensk cafe. Som udgangspunkt skal du vælge en semiautomatisk espressomaskine med en kedel, og dermed ikke en espressomaskine der varmer vandet på sin vej igennem maskinen – kaldet termoblok.

Automatisk og fuldautomatisk – til dig der vil have god kaffe med ét tryk

Hvis du ikke orker at skulle igennem processen med at brygge din kaffe selv og ikke orker at lære baristakunsten, så kan du bruge den automatiske eller den fuldautomatiske espressomaskine. En del af disse modeller er nu blevet så gode, at de kan konkurrere med de semiautomatiske modeller. Det kan de blandt andet fordi bryggeenhederne i maskinerne er blevet opdaterede og behandler kaffen bedre, så den får en bedre smag. Mælkesystemerne på nogle fuldautomatiske espressomaskiner er også blevet bedre. Derfor vil kaffeelskeren, der gerne vil have det let, kunne få en rigtig god kop kaffe med ét tryk på en knap.

Men se dig om for at finde den rette maskine, der passer til dig og dine behov.