Husk at melde dig ind i en a-kasse selvom du er under uddannelse

Det er ikke alle studerende, der er sikret et job, når de er færdige med deres uddannelse, og derfor kan det være en god idé at melde sig ind i en a-kasse, som sikrer deres medlemmer ved arbejdsløshed. Der er dog stadig mange studerende, som ikke får meldt sig ind i en a-kasse, men der er mange fordele ved det, som du kan læse nærmere om herunder.

Derfor bør studerende være medlem af en a-kasse

Studiemedlemskab og dagpenge
Hvis du er under uddannelse, så findes der a-kasser, som tilbyder et studiemedlemsskab. Dette medlemskab for studerende er gratis, da man ikke skal betale kontingent for at være medlem af a-kassen. Man vil først komme til at betale kontingent efter endt uddannelse. Det kan være en fordel at melde sig ind i en a-kasse et år før endt uddannelse eller praktikforløb, fordi så vil man være sikret retten til dagpenge, hvis man bliver arbejdsløs efterfølgende.

Rådgivning og kurser der forbedrer jobsøgningen
Når man er blevet færdig med sin uddannelse, så er det tid til at komme ud på arbejdsmarkedet, hvilket betyder, at man skal sende en del ansøgninger. For mange kan det dog være svært at skrive en god ansøgning og få udformet et CV, der står helt skarpt. Der er dog hjælp at hente gennem din a-kasse, for hvis du er medlem af en a-kasse, så vil du kunne få tilbud om rådgivning og kurser, der oftest har jobsøgningen i centrum. Dette kan være en god mulighed, da man derved kan forbedre sin jobsøgning og derfor få en større chance for at blive ansat på drømmejobbet.

Hvis du ikke allerede er medlem af en a-kasse

Hvis du er studerende og godt kunne tænke dig at blive medlem af en a-kasse, så er det vigtigt, at du vælger den, der passer bedst til dig. Der finde mange forskellige a-kasser, som du kan blive medlem af, og det kan være en god idé at være opmærksom på medlemstilfredsheden hos de forskellige a-kasser, inden du vælger. Derudover så bør du også vælge en a-kasse, der kan give dig de fordele, som du mener, er vigtige for dig.