Pas på dit hjem, når du tager på ferie: Der sker næstflest indbrud i sommerferieperioden

Det er ikke kun sol og glade dage i sommerferieperioden. Faktisk er det i denne periode, at der sker næstflest indbrud i Danmark, og derfor skal din bolig være tyverisikret, inden du tager på ferie. Sommeren byder på stranddage, ferier og haveaftenener – og det ved tyvene godt.

Vi kender det alle. Sommerferien nærmer sig, og dagene bliver pludselig varmere. Det er i denne periode, hvor de fleste danskere søger sydpå i håb om at få kvalitetstid med familien eller hiver campingvognen ud af garagen. Men sommerferieperioderne er ikke altid en fryd, hvis man er husejer. Er man en tyv, så er det en helt anden sag.

Mange husstande er plaget af indbrud under julens helligdage, da der naturligt er mange værdigenstande gemt i husene i denne periode. Julen er også en tid, hvor de fleste er på familiebesøg og derfor udenbys. Det samme gør sig gældende i sommerferieperioden, hvor vi ofte låser døren og drager på ferier. Alt sammen i god tro om, at tingene står på sin plads, når vi kommer hjem.

Gode tips til boligejeren: Lær tyven at kende

Der menes selvfølgelig ikke, at du skal byde tyveknægten på et glas vin på terrassen. Tværtimod er et opkald til politiet nok den bedste gave, som du kan tilbyde en indbrudstyv. Men når det er sagt, så kommer man langt med at kende tyvens rutiner.

Hvornår er man i størst risiko for at blive udsat for et indbrud? Juledage og sommerferieperioden er statistisk set de mest udsatte tidspunkter, og det er med god grund, da det er her, vi er mest inaktive i eget hjem. Der sker fx færrest indbrud i maj, da mange mennesker opholder sig ude på dette tidspunkt efter en lang vinter – det forstyrrer tyvene.

En af Danmarks største låsesmede Bagger Låse & Alarm A/S har fokus på emnet op til sommerferien og kører en landsdækkende kampagne for at få danskere til at blive bedre til at sikre deres boliger. På deres webside har de samlet 17 gode råd, som enhver boligejer kan drage gavn af, når sommerperioden så små begynder at vise sit ansigt. Du kan sikre dit hjem ved at være i forkøbet med tyverisikring af hjemmet og ved at kende din tyvs væremåde og rutiner.